Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
USKORO KREĆE SEZONA

Mile Škorić se javio iz Kine: "Uvjeti su puno bolji nego kod nas, ali u Osijek se nadam jednom vratiti"

Jedna od legendi Hrvatske nogometne lige uskoro započinje svoju kinesku avanturu.

Nakon dugih 14 godina i 333 utakmice u bijelo-plavom dresu, došao je trenutak za reći "zbogom".

Mile Škorić prije manje od mjesec dana oprostio se od svog Osijeka.

"Moj oproštaj od kluba je bio jako emotivan, naravno da su emocije bile jake kad nakon toliko godina napuštaš svoj klub, ali bilo je jako jako teško otići, lomio sam se dugo, na kraju prelomio, i nadam se da ću se jednog dana vratit u nekoj drugoj ulozi", rekao je.

Dobro se aklimatizirao, uvjeti su sjajni

Sad je pred njim novo poglavlje. U nedjelju kreće Škorićeva kineska avantura, a novi branič Cangzhou Mighty Lionsa javio nam se s prvim dojmovima.

"Aklimatiziro sam se dobro, sve je proteklo u najboljem redu, trenutno sam sam, obitelj nije sa mnom, al ubrzo će doći. Kinezi su me odlično prihvatili, od prvog dana sve u najboljem redu."

Ambiciozni Kinezi pucaju na sam vrh, a Mile je potpisao ugovor na dvije godine s mogućnošiću produljenja na još jednu.

"Nažalost, puno su bolji uvjeti nego u HNL-u, baš prije koji dan smo igrali pripremnu utakmicu na stadionu koji prima 60 tisuća ljudi, jako dobar stadion, svlačionice, teren, sve sve super."

"Ademi i ja imali smo o čemu pričati"

Osim bivšeg kapetana Osijeka, u Kinu je od ove sezone preselio i bivši kapetan Dinama. Zanimljivo, Škorić i Ademi isto su godište te dijele izrazito sličan nogometni put.

"Bili smo na večeri neki dan, on kaže, nas dvojica nigdje iz HNL-a pa odjednom u Kinu obojica, tako da kažem, nekako su nam putevi slični, zajedno u mlađim kategorijama repke, pa u ligi, slični putevi i imali smo o čemu pričati."

Pred bivšim reprezentativcem sad je novo poglavlje, a od vikenda pričat će na terenima kineske Super lige. S jednim okom i dalje na svom Osijeku, za kojeg čvrsto vjeruje da, unatoč trenutačnoj krizi, ipak može do Europe za nadolazeću sezonu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider