Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nevjerojatan obrat

Maradonina "božja ruka" ponovno na djelu: Argentinci se sprdaju nakon novog "čuda koje je napravio"

Diego Maradona postao je ponovno predmet sprdnje nakon što je njegova Gimnasija otkazivanjem natjecanja uspjela ostati u najvišem rangu argentinskog nogometa.

Diego Maradona u transu (Screenshot)

Argentinski nogometni savez odlučio je označiti kraj sezone i proglasiti da ove i iduće sezone nijedna momčad neće ispasti u niži rang natjecanja. Takva vijest vjerojatno je najviše razveselila jednog od najboljih igrača svih vremena - Diega Maradonu.

"Prekidamo sva natjecanja. Ponovno ćemo krenuti kada nam zdravstvena situacija to dopusti", rekao je predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Claudio Tapia.

gol expired I hrvatske su zvijezde odlazile misterioznoj Marijani, ali on je itekako požalio: Brzo mu je spustila divider

Argentinci imaju poseban sustav natjecanja, pa je Boca Juniors još u ožujku osvojila naslov prvaka Argentine nakon dramatičnog posljednjeg kola. Istog mjeseca je započela Copa Superliga, koja je trebala biti dovršena u svibnju, no to je sada otpalo s obzirom na otkazivanje svih natjecanja.

S obzirom na komplicirani sustav bodovanja, u koji se uzima prosjek bodova u posljednje tri sezone, Gimnasia koju vodi Diego Maradona trebala je biti jedna od tri momčadi koje će ispasti u niži rang natjecanja, no to se ipak neće dogoditi nakon ove odluke.

gol expired Najbolja skijašica svih vremena razveselila fanove golišavim videom: "Hlače vam nisu potrebne" divider

Nakon ove objave krenule su zezancije na račun legendarnog Maradone. "Božja ruka". Tako je prozvan njegov famozni pogodak Engleskoj u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1986. godine, nakon kojeg je Argentina otišla do kraja i postala prvakom. Spas Gimnasije od ispadanja sada su mnogi vidjeli kao novo čudo koje je Maradona uspio napraviti.

"Čudotvorni čovjek. Diego je ponovno uspio."

"I tako je Maradona spasio Gimnasiju od ispadanja."

"Tako je, usred pandemije koronavirusa, Maradona je spasio Gimnasiju od ispadanja."

To su samo neki od komentara na društvenim mrežama, uz naravno prikladne fotografije ili gifove.

gol expired Zastrašujuće moćna ekipa: Cassano složio Dream Team od bivših suigrača divider

Zanimljivo, Argentinci su odlučili otkazati sva natjecanja do daljnjega, iako imaju svega 4000 potvrđenih slučajeva zaraze i 197 smrti od koronavirusa. S obzirom na to da zemlja broji gotovo 45 milijuna stanovnika, te brojke su vrlo male. 

Istovremeno Talijani, Englezi i Španjolci, koji su uz SAD najjače pogođeni ovim virusom, svim silama žele nastavak prvenstva i dobro poznatih razloga - financija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider