Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Juranović ispao

Hrvatski reprezentativac odveo momčad u osminu finala: Upisao gol i asistenciju

Poznata su sva imena klubova koja su ostvarila plasman u osminu finala Konferencijske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši PAOK-a, praške Slavije,Vitessea, PSV-a, Bodo Glimta, Partizana, Marseillea i Leicestera plasirali su u daljnje natjecanje nakon uzvratnih susreta doigravanja za osminu finala Konferencijske lige.

Najuzbudljivije je bilo u Solunu gdje je danski Midtjylland došao s prednošću od 1:0 iz prve utakmice. No, u 20. minuti je hrvatski reprezentativac Antonio Čolak asistirao Srbinu Živkoviću za vodstvo PAOK-a, a šest minuta kasnije Vierinha je povećao na 2:0.

Grci su bili u osmini finala sve do 80. minute kada je Hoegh smanjio na 2:1 i odveo utakmicu u produžetke, a kasnije i penale.

Čolak upisao gol i asistenciju za PAOK

Čolak je dobru igru u utakmici okrunio i golom iz penala, on je prvi započeo raspucavanje, a odmah iza njega je promašio igrač danske momčadi Meyer. Bio je to jedini promašaj, svih pet igrača PAOK-a je zabilo i grčki sastav je otišao u osminu finala.

U Arnhemu je Vitesse pobijedio bečki Rapid s 2:0 i nadoknadio poraz (1:2) iz Austrije. Sve je bilo gotovo u prvih 19 minuta kada su zabili Austrijanac Grbić i Slovak Bero.

Praška Slavija prije tjedan dana je slavila u Istanbulu s 3:2, a danas je u Pragu potvrdila prolaz istovjetnom pobjedom od 3:2 nad Fenerbahčeom.

Juranović ispao iz Europske lige

Bodo Glimt je napravio jedino iznenađenje svladavši i u Norveškoj škotskog giganta Celtica s 2:0. U Glasgowu su Norvežani slavili s 3:1 i glatko prošli s ukupnih 5:1.

Josip Juranović je ostao na klupi Celtica.

PSV je odigrao 1:1 i izbacio Maccabi u Tel Avivu nakon što su prvu utakmicu u Eindhovenu dobili Nizozemci s 1:0. Za Izraelce je nastupio Stipe Perica.

Ćaleta Car odigrao cijelu utakmicu za Marseille

Marseille je slavio u gostima kod azerskog Qarabaga s 3:0 i potvrdio prolaz nakon 3:1 pobjede iz prve utakmice. Duje Ćaleta Car je odigrao cijelu utakmicu za Francuze.

Partizan je u Beogradu s dva gola Gomesa s Zelenortskih otoka svladao prašku Spartu s 2-1 i potvrdio prolaz s pobjedom 1:0 iz Češke. Plasman dalje najuvjerljivije je izborio Leicester koji je slavio s 3:1 kod danskog Randersa, a ukupno 7:2.

Ždrijeb osmine finala na rasporedu je sutra u Nyonu od 13 sati, a utakmice sljedeće faze Konferencijske lige igraju se 10. i 17. ožujka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider