Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezapamćeni ispad

Brutalna kazna za Ercega: Neće moći igrati praktički do kraja sezone, kažnjeni i Hajduk i Dinamo!

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 24. kola. Očekivano, najgore je prošao Ante Erceg.

Ante Erceg (Foto: Goran Šebelić/Cropix)

Nogometaš Istre 1961 Ante Erceg kažnjen je s devet utakmica zabrane igranja i mora platiti 6000 eura zbog incidenta na prošlotjednoj utakmici s Rijekom.

On je u finišu tog susjedskog derbija dobio drugi žuti karton, istrgnuo sucu iz ruke papirić, poderao ga i bacio na travnjak. Nije se na tome zaustavio, nego je sve suce psovao pogrdnim riječima, što je sve zabilježeno i uneseno u službeni zapisnik.

Tih devet utakmica zabrane igranja znači, s obzirom na činjenicu da Puljanima preostaje još 13 susreta do kraja sezone, da će se Erceg na travnjake vratiti tek u 33. kolu, u prvom vikendu svibnja, i to na gostovanju kod Rijeke na Rujevici.

Osim Ercega, kažnjena je i njegova Istra 1961, ali i naši najveći klubovi Hajduk i Dinamo, koji će platiti određene iznose zbog ponašanja svojih navijača.

U cijelosti prenosimo odluku i obrazloženje disciplinskog suca Alana Klakočera sa službene stranice SuperSport HNL-a.

NK Istra 1961 kažnjen je jedinstvenom kaznom od 4.050 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 950 eura) domaćih i gostujućih navijača i diskriminirajućeg ponašanja (čl. 88. DP HNS-a, 3.300 eura) domaćih navijača tijekom utakmice Istra 1961 - Rijeka. Pripadnici domaće navijačke skupine Demoni na sjeveru su zapalili jednu baklju koja je dogorjela na tribini, a u 70. minuti četiri baklje koje su dogorjele na tribini. Gostujući navijači Armada u 22. minuti s juga bacaju na teren za igru dvije plastične čaše s pivom. U 61. minuti Armada na jugu pali pet baklji, od čega je jedna ubačena na travnatu površinu iza gola, a ostale su dogorjele na tribini. U 64. minuti Armada na jugu pali jednu dimnu bombu. Pripadnici domaće navijačke skupina Demoni u 19. minuti na sjeveru skandiraju: 'Ubij, ubij Riječane', u 71. i 90. minuti pripadnici domaće navijačke skupine Demoni na sjeveru i dio navijača na zapadu skandiraju sucima: 'Cigani'.

HNK Rijeka kažnjen je s 800 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Istra 1961 - Rijeka.

GNK Dinamo kažnjen je s 1.750 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Osijek. Domaća navijačka skupina BBB (2008 pripadnika), smještena na sjevernoj tribini, od 72. do 73. minute zapalila je šesnaest baklji, od kojih su jedna baklja i dvije petarde bačene na prostor ispred iste tribine, te jednu dimnu kutiju koja je pravila dim narančaste boje.

HNK Hajduk kažnjen je s 4350 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Lokomotiva. Pripadnici domaće navijačke skupine Torcide, smješteni na sjevernoj tribini, u 57. minuti zapalili su trideset i pet baklji, od kojih je deset bačeno na tartan stazu, bačena su dva topovska udara i zapaljene tri bljeskalice. Tijekom utakmice zapaljene su u 30. minuti još dvije baklje i u 63. minuti dvije dimne bombe.

Ante Erceg (Istra 1961) kažnjen je sa 6000 eura i zabranom igranja na devet prvenstvenih ili kup utakmica zbog:

1. Isključenja uslijed dviju javnih opomena tijekom utakmice Istra 1961 - Rijeka. Prvu opomenu dobio je u 43. minuti zbog opetovanog kršenja PNI (pravila nogometne igre) te drugu u 90. minuti zbog preoštrog starta. Time je počinio prekršaj iz članka 50. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje: kazna zabrane igranja na jednoj (1) prvenstvenoj ili kup utakmici i novčana kazna u iznosu od 400 eura

2. Nakon što mu je dodijeljen crveni karton, igrač je istrgnuo sucu iz ruke papirić, poderao ga i bacio na teren, čime je počinio prekršaj iz članka 51. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na pet (5) prvenstvenih ili kup utakmica i novčana kazna u iznosu od 4000,00 eura

3. Psovanja suca riječima 'J…m vam majku sto puta lopovsku', nakon čega je skinuo dres i bacio ga na pod te nastavio psovati suca prilikom izlaska s terena, nakon utakmice prišao sucu i psovao istog riječima 'J…m vam majku lopovsku' te raznim drugim pogrdnim riječima, čime je počinio prekršaj iz članak 53. st.1. toč. b) DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na četiri (5) prvenstvene ili kup utakmice i novčana kazna u iznosu od 3500,00 eura

Temeljem odredbe članka 39. st. 1. DP HNS-a izriče mu se jedinstvena kazna zabrane igranja na 9 (devet) prvenstvenih ili kup utakmica i novčana kazna u iznosu od 6000 eura. Kazna počinje teći 4. ožujka 2023. godine.

Frano Mlinar (Istra 1961) kažnjen je sa 670 eura i dvjema utakmicama neigranja zbog grubog starta (čl. 55. DP HNS-a) tijekom utakmice Istra 1961 - Rijeka.

Matthew R. M. Steenvoorden (Gorica) kažnjen je sa 670 eura i dvjema utakmicama neigranja zbog grubog starta (čl. 55. DP HNS-a) tijekom utakmice Slaven Belupo - Gorica, stoji na službenoj stranici SuperSport HNL-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider