Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi šok za izbornika

Čačić ostao bez dvojice najboljih: Nakon Modrića ozlijeđen i Rakitić!

Hrvatska reprezentacija u sljedećim utakmicama neće moći računati na dva najbolja igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Čačić našao se u problemu uoči nadolazećih kvalifikacijskih utakmica s Kosovom (četvrtak) i Finskom (nedjelja). Nakon što je Luka Modrić operiran zbog ozljede koljena, reprezentacija je ostala i bez Ivana Rakitića. Objavio je to izbornik na press konferenciji uoči okupljanja hrvatskih nogometaša.

''Rakitić također nije s nama. Ima problema s Ahilovom tetivom i zato nije igrao za Barcelonu protiv Celte'', otkrio je Čačić.

Podsjetimo kako je jučer stigla vijest i o ozljedi Dejana Lovrena pa je nogometaš Barcelone već treći igrač koji je morao otkazati Čačiću. Umjesto Modrića pozvan je Marko Rog, koji je trebao pomoći U-21 reprezentaciji, dok je umjesto Lovrena pozvan Matej Mitrović iz Rijeke.

''Luka Modrić je operiran i nadamo se da će se što prije vratiti. Lovren nije išao na operaciju. Imam ideje tko će ih mijenjati. Imamo još tri treninga i vjerujem u naše igrače. Vjerujem u naše zajedništvo i da ćemo u obje utakmice napraviti što trebamo'', rekao je hrvatski izbornik, dodajući da će se za "početnih 11 odlučiti nepsredno prije utakmice".

Kao zamjena za Rakitića pozvan je pak Domagoj Antolić, kapetan Dinama koji nije u nekoj formi i nije se naigrao zadnjih mjesec dana. Problem za Čačića je i situacija s Marcelom Brozovićem koji ne igra u Interu nakon što se zbog neposluha zamjerio treneru Franku de Boeru.

''Da, neki naši igrači nisu u natjecateljskom ritmu. Na neke stvari ne mogu utjecati'', rekao je izbornik.

Gostovanja u Albaniji protiv Kosova i IFinskoj nisu ona na kojoj bi hrvatska reprezentacija trebala izgubiti bodove.

''Kvalitetom smo iznad njih. Protiv Kosova nas čeka sjajan ambijent, ali nadam se da ćemo sve prevladati i u dobrom raspoloženju otići u Finsku. Nemamo pravo na alibi.''

Reprezentacija se okuplja danas, a nakon dva odrađena treninga  reprezentativci u srijedu lete za Tiranu. Susret na stadionu Loro Borici u Skadru počinje u četvrtak u 20:45. Već u petak slijedi put u Finsku, a nedjeljni okršaj na stadionu Tampere počinje u 18:00 sati po hrvatskom vremenu.

Popis hrvatskih reprezentativaca

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Lazio)

Braniči: Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli), Josip Pivarić (Dinamo), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Rijeka)

Vezni: Ivan Perišić (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Mateo Kovačić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Domagoj Antolić (Dinamo)

Napadači: Marko Pjaca (Juventus), Duje Čop (Sporting Gijon), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Hoffenheim)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider