Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NARAVNO DA JE ZADOVOLJAN

Čačić objasnio rano uvođenje Drmića: "Gubili smo 2:0, nisam imao što čekati"

Dinamov trener povukao je ključan potez već u 23. minuti, kad je uveo Josipa Drmića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije bilo lako Anti Čačiću na klupi Dinama u prvom prvenstvenom kolu nove sezone. Već u uvodu utakmice Lokomotiva je na Maksimiru povela 2:0, no Dinamo se vratio i na kraju u završnici uzeo tri boda.

Svjestan je Čačić kako ovakve pobjede puno znače i kako ih je nekad najljepše proslaviti, no isto tako je svjestan da je ovo moglo biti puno lakše odrađeno.

Igrači su odlično reagirali nakon početnog šoka

"Najslađe su to pobjede, ali ne bih volio da se često događaju. Ovo je bila očekivano teška utakmica na startu sezone. Brzo smo primili dva gola i morali smo raditi izmjene. Promijenili smo način igre uvođenjem Drmića i jako sam zadovoljan, čestitam igračima na odličnoj reakciji", rekao je Čačić nakon utakmice, dodavši kako se problem javio i u drugom dijelu:

gol expired Luka Menalo u sudačkom vremenu pogodio za preokret i velika tri boda Dinama protiv Lokomotive divider

"U drugom dijelu smo bili podređeni u sredini. Lokomotiva je držala loptu i kontrolirali su igru. Nismo stvarali puno prilika. Onda se dogodio taj crveni karton i sigurno nam je olakšao treći zgoditak. Ne bi bilo nezasluženo da je završilo neodlučeno, ali čestitam mojim dečkima što su uspjeli preokrenuti."

Kod 0:2 nije imao što čekati

Ključan potez povukao je već u 23. minuti, kad je iz igre izvadio Bočkaja, a uveo Josipa Drmića, koji je odmah odgovorio s dva pogotka. Rezultiralo je to i promjenom sustava igre, gdje je Bruno Petković završio na nešto povučenijoj poziciji.

"Bilo je 0:2, nisam imao razloga čekati poluvrijeme. Imam na klupi dobrog napadača, odlučio sam ga odmah staviti u igru i dobro je odgovorio, postigao je dva gola", kratko je Čačić objasnio svoju ne toliko uobičajenu odluku.

gol expired Lokomotivin trener nahvalio Dinamo, ali i prokomenitrao isključenje Marića divider

Dinamu sad slijedi europski ispit, za koji je ovo svakako jako dobro škola i upozorenje.

"Ne postoji niti jedna lagana utakmica i vrlo je važno da budemo pravi. Mislim da smo prilično jeftino primili dva gola i tako što bi nas moglo koštati u Europi", kratko je dodao iskusni trener prvaka Hrvatske.

Dinamo svoj susret protiv makedonskog Škupija igra u utorak 19. srpnja na domaćem terenu. Pripreme za isti započinju već nakon sutrašnjeg treninga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider