Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LUDO JE ZAPOČELO

Luka Menalo u sudačkom vremenu pogodio za preokret i velika tri boda Dinama protiv Lokomotive

Dinamo i Lokomotiva otvorili su novu sezonu utakmicom u kojoj su gosti brzo šokirali Dinamo s dva pogotka, da bi prvak ipak preokrenuo i osvojio tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 U prvoj utakmici nove sezone Prve HNL Dinamo je u Maksimiru svladao Lokomotivu sa 3:2 (2:2).

 Lokomotiva je povela 2:0 golovima Sandra Kulenovića (4) i Ibrahima Aliyua (22), no Dinamo je preokrenuo s dva gola Josipa Drmića (25, 34) i jednim Luke Menala (90+1).

Lokomotiva šokirala domaćina već na početku

Gosti su do prednosti stigli na samom otvaranju utakmice kada je Teophile-Catherine neoprezno odigrao jednu loptu u sredinu terena na 30-ak metara od svog gola, na nju je startao Smakaj i poslao ju u kazneni prostor domaćih gdje se odlično snašao Kulenović iz udarcem iz prve svladao Livakovića.

U 15. minuti Kulenović je još jednom zatresao mrežu Dinama odlično se snašavši u gužvi nakon udarca iz kuta, ali sudac Bel je na intervenciju VAR-a poništio taj pogodak zbog prekršaja Solde na Ademiju koji je prethodio golu.

Niti to nije bilo dovoljno upozorenje za Dinamo, pa je Lokomotiva u 22. minuti ipak povela sa 2-0. Vranjković je odlično prodro po desnom boku, odigrao dvostruko proigravanje s Aliyuom, a napadač gostujućeg sastava je sa 10-ak metara prizemnim udarcem pogodio sam donji desni kut nemoćnog Livakovića.

Čačić je sjajno reagirao uvođenjem Drmića

Odmah nakon primljenog drugog gola reagirao je trener Dinama i umjesto indisponiranog Bočkaja, koji je pokrivao lijevi bok, ubacio drugog napadača te Petkoviću pridružio Drmića. Taj se potez poazao punim pogotkom jer je najveće Dinamovo pojačanje u sljedećih 10-ak minuta s dva gola osigurao poravnanje.

Samo dvije minute nakon ulaska na teren Drmić se već upisao u strijelce, Špikić se ubacio u kazneni prostor gostiju i poslao povratnu loptu za Drmića. Udarac švicarskog napadača odbio se od blokova dvojice obrambenih igrača te od grede prije no što je prešao gol-liniju.

Za poravnanje najzaslužniji je Ivanušec koji je sjajnim driblingom na desnom krilu prevario Soldu i zatim poslao prizemnu loptu u peterac na koju je Drmić stigao prije vratara Santinija i još jednom zatresao mrežu.

Lokomotiva je u 78. minuti ostala s igračem manje jer je zbog grubog starta isključen Marić, a Dinamo je brojčanu prednost uspio iskoristiti za potpuni preokret u završnici. Veliki pritisak domaććih urodio je plodom početkom sudačke nadoknade. Teophile-Catherine je uspio glavom proslijediti jedan centaršut pred sam gol gdje je u padu također glavom loptu u mrežu uspio proslijediti Menalo, još jedan igrač kojega je Čačić ubacio u igru.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider