Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čačić najavio Lokomotivu

Dinamo na otvaranju HNL-a ne može računati na osam igrača, ali vraća se važno ime

Dinamo i Lokomotiva otvaraju novu sezonu SuperSport HNL-a utakmicom na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova sezona SuperSport HNL-a započinje ovog petka, utakmicom Dinama i Lokomotive na Maksimiru od 20 sati. Trener aktualnog prvaka Hrvatske Ante Čačić prisjetio se prošle sezone u kojoj su im Lokosi "otkinuli" čak sedam bodova:

"Čeka nas start protiv momčadi koja je prošle sezone otrgnula sedam bodova Dinamu, što znači da utakmica zaslužuje veliku pozornost. Želja nam je učiniti sve da zakoračimo u prvenstvo s tri boda", kazao je Čačić pa otkrio kako na raspolaganju neće imati tri ozlijeđena igrača:

"Na dispoziciji imamo dovoljan broj igrača, ali ne možemo računati na ozlijeđenog Mahira Emrelija, Boška Šutala i Marka Bulata, ali odvojeni su Dilaver, Gojak, Brkljača i Andrić", rekao je.

Iako je važan kotačić posljednje linijie zagrebačke obrane, Josip Šutalo, propustio veći dio priprema za ovu sezonu, on se vraća u sastav i konkurirat će za dvoboj protiv Lokootive.

Dinamovci podijeljeni u dvije skupine

Trener Dinama podijelio je igrače u dvije skupine, one koji će konkurirati za ovu utakmicu i oni koji neće:

"Na treningu imamo 20 igrača, znači onoliko koliko ih ulazi u kadar za utakmicu. S obzirom na to da imamo utakmicu svaka tri dana, nemamo vremena za razvojne treninge, a igrači koji nemaju natjecateljski podražaj trebaju pripremu na drugi način", rekao je pa otkrio tko se nalazi u drugoj skupini. Odnosno, skupini koja ne konkurira za dvoboj:

Elizabeth Swaney (Screenshot) Lijepa Mađarica izborila Olimpijske igre u slobodnom skijanju, a jedva da zna skijati!? divider

"To su Mahir Emreli, Boško Šutalo, Antonio Marin, Marko Bulat pa Amer Gojak, Emir Dilaver, Komnen Andrić i mladi Marko Brkljača. Umjesto ozlijeđenog Marina u zapisnik je uskočio Gabrijel Rukavina".

Čačić otkrio tko će biti lijevi bek

Iako je na utakmici SuperSport Superkupa protiv Hajduka na poziciji lijevog beka koristio novopridošlo pojačanje Roberta Ljubičića, Čačić tvrdi da će protiv Lokomotive vjerojatno zaigrati Petar Bočkaj:

"Imamo tu Petra Bočkaja i Daniela Štefulja. Protiv Lokomotive će na toj poziciji vjerojatno igrati Bočkaj. U kakvom je stanju? Vidjet ćemo još na treningu, ali Bočkaj je igrač na kojeg računam, moramo ga vraćati kroz utakmice", zaključio je Čačić koji je poželio što brži oporavak talentiranom igraču Lokomotive, Lukasu Kačavendi.

Tablica HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider