Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IZNENAĐENI?

Ante Čačić je novi trener Dinama!

Dinamo je potvrdio, Ante Čačić nastavlja voditi klub.

Nakon što je Željko Kopić dobio otkaz zbog poraza od Hajduka u derbiju, odmah su reagirali u Dinamu i na mjesto privremenog trenera imenovali Antu Čačića.

''Do kraja natjecateljske sezone 2021/22. glavni trener prve momčadi GNK Dinamo bit će gospodin Ante Čačić'', objavio je Dinamo.

Čačić je doveden kao privremeno rješenje, a istu je funkciju v.d. trenera imao i Kopić, koji je kasnije dobio povjerenje čelnika kluba.

Tomić ili Jakirović stižu nakon sezone

Pretpostavlja se da će u sljedećoj sezoni Dinamo ipak dobiti novog trenera. Najviše se spominju imena Sergeja Jakirovića, koji je osvojio naslov prvaka BiH sa Zrinjskim čak sedam kola prije kraja sezone te Gorana Tomića, koji bi mogao stići na Maksimir zajedno s drugim najvažnijim čovjekom Rijeke, Josipom Drmićem.

gol expired Osijek i Hajduk mogu ostvariti san, ali kolike su im realne šanse za osvajanje naslova? divider

Čačić se vraća nakon deset godina

Ante Čačić vodio je prvu momčad Dinama ranije u trenerskoj karijeri, od prosinca 2011. do studenog 2012. godine. S Modrima je u sezoni 2011/12. osvojio naslov prvaka Hrvatske i Hrvatski nogometni kup te je u sezoni 2012/13. s momčadi ostvario plasman u grupnu fazu UEFA Lige prvaka.

To mu je očito donijelo reference za mjesto izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Na toj je funkciji bio u periodu od 2015. do 2017. godine, a ostvario je učinak od 15 pobjeda, šest remija i četiri poraza u 25 utakmica, uz gol-razliku 46:16.

Na Europskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine odveo je Hrvatsku do osmine finala, u kojoj ju je tek u produžetku svladao kasniji europski prvak Portugal.

Odobravate li povratak Ante Čačića na klupu Dinama?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider