Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Viva san budi!

Samo jedna momčad u La Ligi ove sezone više ovisi o jednom igraču od Budimirove Osasune

Ante Budimir zabio je ove sezone 12 od ukupno 29 golova Osasune u La Ligi. To je čak 41,38 posto ukupnih golova kluba u sezoni.

Ante Budimir (Foto: Afp)

Postoje određeni igrači kojih se trener ujutro kad se probudi sjete prije vlastite djece. Hrvatski reprezentativac Ante Budimir trenutačno je jedan od takvih ljudi za trenera Osasune Jagobu Arrasatea.

Samo jedna momčad u La Ligi trenutačno više živi na pogon jednog igrača od ove Osasune.

Ante Budimir Senzacionalni Budimir ne posustaje: Zabio oba gola u novoj pobjedi Osasune! divider

Budimir je ove sezone na 12 zabijenih golova, samo jedan od izjednačavanja svog rekorda u La Ligi. To je čak 41,38 posto cjelokupnog momčadskog učinka u tekućoj sezoni, 12 od 29. Jedino je Getafe ovisniji o jednom igraču u ligi ove godine.

Borja Mayoral zabio je čak 45,45 posto svih Getafeovih golova ove godine. Iza Budimira se smjestio igrač Alavesa Samua Omorodiona, koji je zabio devet od 24 gola svoje momčadi ove sezone.

Ante Budimir Hrvat žari i pali u Španjolskoj, njegov dres trenutno je moguće kupiti za 100 eura divider

To ispadne 37,5 posto svih golova Alavesa u tekućoj natjecateljskoj godini. Impresivno, ali svejedno dosta daleko od Budimira i Mayorala.

Tucet golova koje je Budimir spakirao ove sezone u ligi osigurao je Osasuni čak 11 bodova, otprilike trećinu svih bodova koje je Arrasateova momčad osvojila. Također, zabio je čak devet od svojih 12 u drugim poluvremenima utakmica.

Ante Budimir Sezona života hrvatskog reprezentativca: Budimir zabio za veliku gostujuću pobjedu Osasune! divider

Budimir je već sad treći najbolji strijelac Osasune u prvoj ligi u povijesti, zabio je ukupno 40 komada u 114 utakmica, odnosno u četiri sezone od svog dolaska na El Sadar, i puše za vrat legendarnom klupskom napadaču, Poljaku Urbanu, trenutačno trećem na vječnoj listi, koji je igrao u prvoj polovici devedesetih i koji je u 156 nastupa zabio 45 golova.

Status klupske ikone već je osigurao, a sad putuje ka statusu klupske legende, još malo i navijači će ga zazivati kao zaštitnika grada svetog Fermina.

Viva San Budi!

Tablica La Lige:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider