Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Život na otoku

Hrvatski golgeter para mreže u Španjolskoj i polaže ispite: "Iskoristio sam stanku"

Ante Budimir stanovnik je Palma de Mallorce na Balearima već godinu i pol. To otočje ipak se dobro othrvalo naletima koronavirusa.

Sve se glasnije priča i o nastavku španjolskog nogometnog prvenstva. Situacija s koronavirusom u toj zemlji ipak se primirila, pa bi se sredinom lipnja mogla vratiti Primera. Kakvo je stanje otkriva nam Ante Budimir, hrvatski napadač koji je do prekida imao jako dobru sezonu u dresu Mallorce.

Po svemu sudeći španjolska Primera bit će druga od liga petica, koja će nastaviti sezonu. Tamošnja Vlada krenula je sa popuštanjem mjera, pa se sve više priča i o povratku nogometa, 12. ili 19. lipnja...

gol expired Hrvatska nada srušila Bayer u Leverkusenu: Dva gola stopera koji kuca na vrata Vatrenih divider

"Život se polako vraća u normalu, negdje malo brže, negdje sporije. A što se tiče nogometa, to ima utjecaj, jer nekako svi moraju imati ravnopravan položaj. Još uvijek dok u najugroženijoj regiji nisu osigurani uvjeti za zajednički trening, jednostavno mi ovdje u Maljorci ne možemo početi trenirati zajedno", kaže hrvatski napadač.

Ante Budimir stanovnik je Palma de Mallorce na Balearima već godinu i pol. To otočje ipak se dobro othrvalo naletima koronavirusa.

"Život je bio kao u ostatku Španjolske, jednostavno bili smo u strogoj karanteni. Otok je još uvijek izoliran, što se tiče i letova, i trajekata. Sada je već bolja faza, smije se i na plažu. Mi ne idemo, ali mi možemo na teren."

gol expired Remek-djelo ili velika pogreška vratara? Kako je pao gol koji je oduševio svijet i razljutio Borussijine navijače divider

A na terenu od ovog tjedna španjolski prvoligaši mogu imati maksimalno 14 igrača u grupi. Iza njih su testiranja na koronavirus, kojih bi trebalo biti još.

"Je, imali smo dva testiranja. Nisu nam govorili točno datume kada i kako će još to izgledati do početka nastavka prvenstva."

"Ono što mogu reći za nas da smo svi zdravi, da smo svi negativni, da jednostavno u ovim fazama se samo pozitivan slučaj izolira, ide u samoizolaciju, i to je to."

Nadamo se da pozitivnih slučajeva ipak neće biti, a da će Budimir nastaviti tamo gdje je stao.

gol expired Neočekivani junak prelomio bitku za titulu: Bayernova "katica za sve", Guardiola ga obožava divider

Ove sezone u Primeri je upisao 25 nastupa, odnosno na terenu proveo nešto više od 2.000 minuta. Zabio je devet golova, upisao tri asistencije, čime je zaslužan za čak 42 posto pogodaka svoje Mallorce.

"Jednostavno, dobro mi je, odgovara mi na prvu španjolski nogomet, dobro se osjećam. Isto tako moram reći da imam podršku u klubu, i trenera, i suigrači mi vjeruju."

A Budimira i suigrače, kad se prvenstvo nastavi, čeka teška borba za ostanak. 20 od 25 bodova osvojili su kod kuće. Hoće li im prazne tribine biti problem?

gol expired Bayern slavio u Dortmundu spektakularnim golom: Bavarci na korak od naslova prvaka Njemačke divider

Sigurno da ne samo naš domaći teren i domaća publika daju neku tu snagu. Međutim, i drugima će biti tako, možda ćemo na tim gostujućim utakmicama ubuduće stvari okrenuti u svoju korist."

A razdoblje karantene on je okrenuo u svoju korist. Ante Budimir golgeter je, ali i student Ekonomskog fakulteta. Student kojem smijete postaviti pitanje: "Kako na faksu?"

"Uspio sam se prijaviti, dva ispita sam položio, tako da definitivno, jednostavno uspio sam iskoristiti to slobodno vrijeme za nešto što mi je važno. Vidjet ćemo sad još u lipnju, još uvijek ima šanse prije početka La lige možda i neki ispit riješiti.“

I onda nastaviti sa zabijanjem golova?

"Da, i onda na ovaj lakši dio poslije ispita", sa šalom je zaključio razgovor.

Posljednje pripreme uoči polufinala hrvatskog Kupa

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider