Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Felix stiže kao zamjena

Bio je novi Messi, a sada je na pragu odlaska iz Barcelone: Chelsea prva opcija

Ansu Fati blizu je odluke da napusti Barcelonu, a čini se da na Camp Nou stiže Joao Felix…

Ansu Fati i Lionel Messi (Foto: Afp)

Ansu Fati (20) intenzivno razmišlja o tome da napusti Barcelonu. U nogometu se stvari mijenjaju preko noći. Još praktički donedavno bio je najavljivan kao novi Messi, sa 17 godina i 359 dana bio je drugi najmlađi strijelac u El Clasicu, a sada je na pragu odlaska s Camp Noua.

Goran Stanković Drama u susjedstvu: Slovenskom treneru pozlilo na utakmici, oživljavali su ga nekoliko minuta divider

Teška ozljeda koljena u studenom 2020. zaustavila je Fatijev meteorski uspon. Vratio se nakon devet mjeseci, no nikada više nije bio isti.

Kako piše Mundo Deportivo, Fati je spreman saslušati ponude. Ima vremena odlučiti do petka. Španjolsko-gvinejski napadač, s ugovorom do 2027. godine, iskoristio je dva slobodna dana koja mu je Xavi Hernandez dao da vrlo ozbiljno razmisli o svojoj situaciji i odluči što je najbolje za njega.

Fati razmišlja o odlasku iz Barcelone

Odlučit će zajedno s obitelji u Herreru, andaluškom gradu u kojem su se iskrcali nakon dolaska iz Gvineje Bisao. Fati je tamo živio do desete godine, a onda se preselio u Barcelonu.

Sve je bliže zaključku nakon prošle sezone, kada je bio Barcin igrač s najviše odigranih utakmica (51 od 53), ali i 17. u minutaži sa samo 14 započetih utakmica te prva tri kola nove sezone La Lige, tako da mu je možda najbolje napustiti Barcelonu.

Noah Lyles Superzvijezda ozbiljno zaratila s NBA košarkašima nakon izjave da NBA prvaci nisu svjetski prvaci divider

Odluka još nije stopostotna, ali Fati i njegov otac Bori u utorak su poslali poruku portugalskom superagentu Jorgeu Mendesu da sakupi ponude.

Chelsea prva opcija

Chelsea je jedna od najjačih opcija za Fatija. Mauricio Pochettino zaljubljen je u kvalitetu španjolskog reprezentativca. Ne bi igrao u Ligi prvaka, ali bi imao vodeću ulogu na Stamford Bridgeu, gdje su ovog ljeta već uložili 417 milijuna eura nakon što su prodajom pospremili 255 milijuna. Tottenham i Borussia Dortmund stoje u drugom redu.

Kako stvari stoje, formula bi bila posudba, iako u Barceloni nisu za takvu opciju, već bi radije da ga odmah prodaju i da se 50 posto od prodaje iskoristi za financijski fair play te se druga polovica uloži u novog napadača.

U ovom trenutku Joao Félix u potpunosti ulazi u jednadžbu. Portugalac može otići u Barcu na posudbu, s istom formulom Fati bi otišao u Chelsea ili nekamo drugamo. Felix bi imao sličnu plaću u Barceloni kao što je trenutačno ima u Atleticu, koji želi što prije napustiti jer kod Diega Simeonea ne može računati na neku osobitu minutažu.

Felix želi u Barcelonu

U srpnju je već izrazio svoj "san da igra za Barcelonu" i ima vremena da prelomi do petka u ponoć. Saudijska Arabija jedna je opcija, a i Liverpool je zvučao zainteresiran za slučaj da Mohamed Salah prihvati ponudu Saudijaca.

Za Barcu je dobra stvar što je Mendes agent i Fatiju i Felixu pa bi mogao složiti odgovarajući kombinaciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider