Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
REKAO ŠTO MNOGI MISLE

Superzvijezda ozbiljno zaratila s NBA košarkašima nakon izjave da NBA prvaci nisu svjetski prvaci

Noah Lyles trebao je biti novi američki sportski heroj, no odabrao je malo drugačiji put.

Noah Lyles (Foto: Afp)

Pored nekoliko uistinu sjajnih nastupa i priča na Svjetskom atletskom prvenstvu održanom ovog mjeseca u Budimpešti, u prvi plan ipak je iskočio Noah Lyles.

Sprinteri su uvijek bili najveće zvijezde, ali posebna je priča kad zlato na sto metara, pored svoje specijalke na dvaput duljoj ruti, osvoji čovjek kojeg nitko nije vidio s bilo kakvom medaljom oko vrata u toj disciplini.

Američki heroj dirnuo u osinje gnijezdo

I onda, umjesto da postane novi američki sportski heroj, Lyles je odlučio zaratiti s drugim herojima.

Nakon kompletiranja tri zlata, budući da su Amerikanci osvojili i ono najprestižnije timsko atletsko natjecanje, utrku 4 x 100 metara, Lyles se odlučio pozabaviti pojmom svjetskog prvaka, i to tako da je odlučio kritizirati NBA prvake.

"Volim SAD, ali Amerika nije cijeli svijet"

"Kao svjetskog prvaka posebno me boli gledati NBA prvake kako nose kape na kojima piše svjetski prvaci. Svjetski prvaci čega? Sjedinjenih Američkih Država? Da se razumijemo, volim SAD, ali to nije svijet", rekao je Lyles te se nadovezao:

"Mi smo svijet. Imamo ovdje gotovo svaku državu svijeta, borimo se i trudimo se što bolje predstaviti svoju zastavu. U NBA-u nema zastava."

Te riječi glasno su odjeknule u njegovoj domovini, a posebno bijesni bili su neki od najpoznatijih košarkaša. Prvi je bio jedan od najboljih i najuspješnijih.

Košarkaši su ostali uvrijeđeni

"Neka netko pomogne ovom bratu", napisao je Kevin Durant, nakon čega je lavina krenula.

"Koji ku*ac!?" nadovezao se Damian Lillard.

"Kao da je bitno. Rasturio bih tog tipa na 200 metara", na šalu je okrenuo aktualni prvak Aaron Gordon.

"Veliki sam fan tipa, ali bolje da prestane s ovakvim sranjima", riječi su Udonisa Haslema.

"Kad sam posljednji put provjerio, NBA je bilo najjače natjecanje na svijetu", rekao je još jedan vlasnik prstena Juan Toscano Anderson

Lyles zapravo nije rekao ništa krivo

Ukratko, Amerikanci imaju podijeljena mišljenja o tome. Što se tiče situacije u ostatku svijeta, vjerujemo da se većina slaže s Lylesom.

Svjetski prvak u košarci onaj je tko osvoji FIBA svjetsko prvenstvo s reprezentacijom. NBA možda okuplja sve najbolje igrače svijeta, ali njezino nazivanje svjetskim prvenstvom čista je prepotencija.

Svjetska prvenstva uvijek su bila natjecanja nacionalnih momčadi i tako treba ostati. NBA naslov možda vrijedi i više od toga, no bilo bi u redu da se ne koristi naziv kakav jednostavno tome ne pripada, koliko god se osvajači prstena osjećali kao takvi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider