Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KATASTROFALNI REZULTATI

ANKETA Hoće li Ivan Leko sljedeće sezone voditi Hajduk?

Hajduk se opet nalazi u situaciji u kojoj se najviše priča o treneru.

Marko Livaja i Ivan Leko (Foto: Paun Paunović/Cropix)

Ivan Leko opet se našao na udaru navijača Hajduka. Tjedan dana nakon katastrofe u derbiju te četiri dana nakon velike pobjede u Osijeku i plasmana u polufinale Kupa, Leko je opet na sebe navukao bijes.

Nakon Dinama i Lokomotiva je Bijelima spremila četiri komada u mreži.

Kako mu to samo polazi za rukom, pitaju se sasvim logično mnogi pratitelji SuperSport HNL-a. Upitnik koji visi iznad Poljuda više od ostalih je onaj s pitanjem može li Leko dočekati novu sezonu na klupi Hajduka.

Leko vjeruje, ima li još tko?

Leko traži potporu i vjeru u proces. On čvrsto stoji iza svoje vizije i želje da njegova momčad dominira napadačkom igrom, s visoko postavljenom zadnjom linijom (bez obzira s trojicom ili četvoricom), s puno rizika u igri.

Zasad je takva vizija doživjela potpuni fijasko i samo zaslugom njegovih prethodnika Dambrauskasa i Karoglana Hajduk trenutačno nije u rezultatskom ponoru.

Podaci koji su ga zasad ogolili

Apsolutno nevjerojatno zvuče podaci koji su zasad ogolili Lekin učinak. Otkad je ove zime preuzeo Bijele, doživljena su dva teška poraza na gostovanjima kod Istre 1961 i Dinama te još dva domaća od Rijeke i Lokomotive.

U samo dva mjeseca Ivana Leke Hajduk je upisao isti broj poraza kao u cijeloj 2022. godini.

U samo sedam Lekinih utakmica u prvenstvu Hajduk je inkasirao nevjerojatnih 16 pogodaka. Za usporedbu, pod njegovim prethodnicima Hajduk je u čak deset utakmica više (17) primio tek tri gola više, ukupno 19.

Zbog svega toga Splićani su trenutačno druga najgora momčad lige što se primljenih pogodaka tiče.

Što je lakše, promijeniti Leku ili pola svlačionice?

Jasno je čak i onim slabije upućenim pratiteljima situacije na Poljudu da Leko jednostavno ne posjeduje igrače koji mogu ispuniti njegovu viziju niti su mu predsjednik i sportski direktor takve igrače ove zime doveli.

Kako Leko zasad ne pokazuje neku želju za promjenom svojega plana ili plan B u njegovu načinu rada i ne postoji, ostaje pitanje može li mu klub dovesti poveći broj igrača u ljetnom prijelaznom roku koji bi bili kompatibilniji s aktualnim trenerom.

Tko zna, možda Hajduk i ne dočeka kraj sezone s Lekom na klupi. Kako mu momčad izgleda, to ne bi nikoga začudilo.

Hoće li Leko voditi Hajduk u idućoj sezoni?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider