Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkud sada oni?

Skromni klub izjednačen s PSG-om: Nevjerojatnom serijom nakon teškog potopa postali senzacija

Da nije bilo teškog poraza na startu sezone, vjerojatni bi im i bogati Parižani gledali u leđa...

Angers slavi gol (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pogled na ljestvicu francuske Ligue 1 nakon sedam kola izgleda doista neobično – na vrhu je očekivano PSG, a drugi je s istim brojem bodova SCO Angers.

Po riječima njihova trenera Stephanea Moulina, po proračunu su tek 17. klub lige. Cijela njihova momčad vrijedi, po Transfmarktu, 63,85 milijuna eura ili manje od PSG-ova defanzivca Marquinhosa, koji je procijenjen na 65 milijuna.

Angers je klub relativno skromne povijesti; često su igrali drugu, pa i treću ligu, a u vitrinama nemaju važnih trofeja. Njihov najveći doprinos nogometnoj povijesti jest Raymond Kopa, legendarni nogometaš iz 50-ih koji je tamo počeo karijeru, a danas se po njemu zove Angersov stadion.

Kako se ova skromna družina našla u samom vrhu?

Kako se ova skromna družina, koja se 2015. vratila u prvu ligu nakon 21 godine, a prošle sezone bila je 13., odjednom našla u samom vrhu ljestvice?

Rodrygo Goes (Foto: AFP) Tinejdžerska senzacija oduševila Madrid: U prvom dodiru ispisao povijest, podsjetio na "pravog" Ronalda divider

Bitno je napomenuti da je PSG prvi zahvaljujući gol-razlici, iako je Angers zabio tri gola više. Prvog mjesta najviše ih je koštao težak poraz od 6:0 u drugom kolu protiv Lyona; nakon dobrog početka i pobjede 3:1 protiv trenutačno petog Bordeauxa, činilo se da je to otriježnjenje i povratak u njihovu često sivu realnost donjeg dijela tablice.

Međutim, tada je krenula velika serija koju je narušio samo poraz od viceprvaka Lillea u petom kolu. Jednostavno, Angers je iskoristio povoljan raspored, srušio klubove iste ili slične kategorije i dogurao do samog vrha.

Nevjerojatni raspleti i neočekivani heroji

Međutim, nije sve teklo glatko, bilo je tu nekoliko filmskih raspleta s neočekivanim herojima i prevratima u zadnji čas, pogotovo u zadnje dvije utakmice.

Stipe Miočić i Daniel Cormier (Foto: AFP) Odbijen Cormierov prijedlog: Zbog njegovih prljavih trikova Miočić se još ne može boriti divider

U šestom je kolu protiv Saint-Ettienea bilo 1:1 sve do 78. minute, a tada je Casimir Ninga, koji je ušao samo devet minuta ranije, postigao hat-trick u samo 11 minuta!

U posljednjoj utakmici na gostovanju kod Toulousea heroj je opet bio igrač s klupe. Bilo je 0:0 sve do 88. minute, kada je Rachid Alioui, koji je u 62. minuti ušao na teren, fantastično pogodio iz slobodnjaka. U sudačkoj nadoknadi dodao je još jedan gol iz kontre za potvrdu pobjede. Bio je to njegov treći gol sezone, a u cijeloj prošloj zabio ih je pet u 27 utakmica za Nimes.

"Ovo je poput sna, ali ostajemo realni"

"Casimir je zabio hat-trick u prošlom kolu, sada je došao red na mene. Svaku utakmicu imat ćemo heroja", rekao je Alioui nakon susreta.

Christian Panucci (Foto: AFP) Poznato ime stiže u HNL: Proslavljeni Talijan preuzima Osijek? divider

Angers će imati dobru priliku nastaviti svoj sjajan niz u sljedećoj utakmici – u goste im stiže 15. Amiens. Nakon toga slijedi im neočekivani derbi možda i za vrh ljestvice – gostovanje kod PSG-a 5. listopada. Parižani su ove sezone već dvaput posrnuli, a u posljednjoj utakmici na Parku prinčeva šokirao ih je Reims. Bila bi prvorazredna senzacija kada bi nešto slično uspio izvesti i Angers…

"Biti na ovom mjestu nakon sedam kola je poput sna, ali ostajemo realni. Nismo ništa nikome ukrali, sretni smo s onime što radimo i nadamo se da ćemo nastaviti", rekao je trener Moulin. Vrijeme će pokazati je li Angers samo kratkoročna senzacija ili će se pretvoriti u pravi hit prvenstva.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider