FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
odličan stipin potez

Odbijen Cormierov prijedlog: Zbog njegovih prljavih trikova Miočić se još ne može boriti

Stipe Miočić i Daniel Cormier neće se boriti u 2019. godini, tvrdi Stipin agent.

Stipe Miočić i Daniel Cormier (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dok borilački svijet čeka ''trilogiju svih trilogija'' i konačni obračun Stipe Miočića i Daniela Cormiera, ostalo je još pitanje datuma njihove treće borbe. Cormier je u nedavnom istupu predložio da se bore što prije jer on želi u mirovinu kako god da završi taj meč.

''Moja je namjera boriti se s njim što prije'', rekao je Cormier i predložio 14. prosinca.

No ubrzo je stigla odbijenica iz Stipina kampa. Prvo je sam Miočić za ESPN izjavio kako će se boriti kada opet mogao gledati na oba oka, ali i da jedva čeka novu obranu pojasa. Onda je njegov menadžer Jim Walter poručio kako je gotovo sigurno da Miočić neće u oktogon u 2019. godini.

Stipe Miočić (Foto: AFP) UFC objavio novu rang-ljestvicu: Miočić četvrti najbolji borac svijeta, McGregor nastavio padati divider

''Gospodin Miočić zadobio je težu ozljedu mrežnice nakon više uboda prstom u oku u meču na UFC 241. Zdravlje i sigurnost našeg klijenta su nam najvažniji. Jedva čekamo da se vrati u sedmoj obrani titule, ali zdrav'', poručio je Walter.

Za tri tjedna Miočić ide na novi pregled oka kako bi se utvrdilo treba li mu novi tretman. Kada dobije odobrenje liječnika, tek onda počinje trenirati bez kontakata. Prema svemu, borba Miočića u 2019. praktički je nemoguća.

Odličan potez Miočićeva tima

Ovaj istup Miočićeva tima je odličan potez zbog više razloga. On je ipak prvak i pokazuje Cormieru da ga ne dira puno njegov oproštaj. Plesat će se kako prvak kaže i nikako drukčije. Također, Stipin tim na ovaj način pritišće UFC i njegove suce da ne dopuste više prljavštine kojima se Cormier služio u prethodna dva meča.

Stipe Miočić i Daniel Cormier (Foto: AFP) Cormier odgađa mirovinu: Želi se još jednom boriti protiv Miočića, predložio je i datum divider

Naime, njegova taktika da konstantno gura otvorenu šaku u Stipino lice, prema mnogima, Miočića je koštala poraza u prvom meču. Mnogi od tih dodira prstima završili su Stipi u očima, što suci nisu sankcionirali. Radio je to Cormier i u revanšu, ali ovaj mu put nije pomoglo.

Baš nas zanima hoće li suci i u trećoj borbi na ovaj način favorizirati Cormiera ili će Stipe nakon dobiti pošten tretman.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider