Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sporna situacija

Trener Gorice ljutit: "Uz penal za Hajduk mogao je biti žuti, nikako crveni karton"

Hajduk je slavio u Velikoj Gorici gdje je posljednjih 40-ak minuta utakmice imao igrača više.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjednički pogodak na utakmici Gorica - Hajduk postignut je u 98. minuti i tu ništa nije bilo sporno, strijelac Marko Livaja nije se nalazio u zaleđu prilikom postizanja zgoditka kojim je Splićanima donio sva tri boda.

No, po završetku dvoboja najviše se pričalo o jednoj drugoj situaciji. Kada je u 50. minuti sudac Dario Bel uz pomoć VAR-a dosudio jedanaesterac za Hajduk, usput je pokazao izravni crveni karton igraču Gorice Moussi Wagueu što je razjarilo domaćine u tim trenucima, a svoju ljutnju nije skrivao niti njihov trener Igor Angelovski na konferenciji za medije.

Angelovski: Neke stvari su očigledne

"Po meni je igrač sa strane od gola, a ako je već bio penal, može biti penal i eventualno žuti karton, nikako crveni karton. To govorim sada, a moći ću potvrditi nakon što pogledam snimku", pričao je Angelovski, napomenuvši:

"Ako smo već kod pričanja o pravilima, novinari su prije utakmice izvukli podatak da je Gorica najoštećeniji klub u dosadašnjem dijelu sezone i da je najviše pogrešaka bilo u korist Hajduka. Mislim da su neke stvari očigledne, Šibenik penal i crveni karton, Varaždin, ali neće nas slomiti, idemo mi svojim putem. Normalno da ćemo i u svojim redovima vidjeti što ne valja."

"Gorica će bez problema ostati u HNL-u i iduće sezone", zaključio je Angelovski.

Karoglan: Gorica vrijedi više nego što ljestvica pokazuje

Njegov kolega na klupi Hajduka Mislav Karoglan bio je, logično, sasvim suprotnog raspoloženja.

"Čestitam mojoj momčadi na zasluženoj pobjedi, čestitam i Gorici na jednoj dobroj utakmici. Oni vrijede više nego što ljestvica pokazuje. Više mi se sviđalo naše prvo poluvrijeme jer smo imali i prečku i stativu i neke šanse. Obrazac je ovaj gol gdje Mikanović donosi pravu odluku da ne centrira nego šalje loptu u dubinu za Mlakara i onda ide tap-in Livaje", izjavio je Karoglan.

Tablice omogućuje Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider