Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barata se s datumom

Angela Merkel se predomislila: Bundesliga se ipak nastavlja, i to vrlo brzo?

Njemački ministar zdravlja Jens Spahn ocijenio je da je taj protokol "dosljedan i mogao bi čak poslužiti kao model za druge sportove".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemačka planira odobriti nastavak njemačkog nogometnog prvenstva, koje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa, u svibnju, navodi se u prijedlogu sporazuma između njemačke kancelarke Angele Merkel i njemačkih regija.

Prijedlog ocjenjuje da je nastavak prvenstva u prvoj i drugoj ligi s ciljem ograničavanja ekonomske štete prihvatljiv, i to od datuma koji će biti određen na telefonskoj sjednici u srijedu, a njemački mediji pišu da je to 21. svibnja.

"Nastavku natjecanja treba prethoditi karantena od dva tjedna, ako treba u obliku trening-kampova", ističe se u prijedlogu.

gol expired Materazzi otkrio kako je došlo do Zidaneova pomračenja uma: Evo što mu je točno rekao divider

Njemačka nogometna liga (DFL) već dulje vrijeme traži da se odobri nastavak prvenstva, što je od vitalne važnosti za preživljavanje tog sektora koji u Njemačkoj zapošljava 56.000 osoba. DFL je također predstavio vlastima strogi sanitarni protokol koji se temelji na višestrukim testiranjima za otkrivanje koronavirusa, što bi omogućilo nastavak prvenstva uz minimalni rizik.

Njemački ministar zdravlja Jens Spahn ocijenio je da je taj protokol "dosljedan i mogao bi čak poslužiti kao model za druge sportove".

Ako se posljednjih devet kola Bundeslige bude moglo igrati, njemački će klubovi sakupiti 300 milijuna eura od prodaje televizijskih prava. Time bi se mogli malo smanjiti svoje gubici u trenutku u kojem je desetak klubova od njih 36 iz prve i druge lige na rubu bankrota, pišu njemački mediji.

gol expired Supruga velikog promašaja Man Utd-a izvrijeđala Engleze: "Završili smo u onoj rupetini Manchesteru" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider