Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijamo za švedsku

Jedan od najvećih Talijana raspalio po reprezentaciji: "Preplašena momčad"

Italija večeras igra uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, u kojoj će pokušati nadoknaditi 0:1 poraz iz prve utakmice.

Andrea Pirlo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Talijanska nogometna reprezentacija nalazi se na rubu katastrofe! Naime, prijeti joj da po prvi put nakon čak 60 godina izostane s najveće nogometne smotre - Svjetskog prvenstva.

Navijači su razočarani, a razočaran je i bivši reprezentativac Italije Andrea Pirlo. Poraz 1:0 od Švedske u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija zabrinuo je mnoge, ponajviše zbog očajne igre i čudnih poteza izbornika Gian Piera Venture.

"Italija je izgledala kao preplašena momčad koja igra na remi 0:0. U Europi takav stav ne prolazi! Bit će teško izborniku pronaći prave riječi uoči uzvrata. Bit će to intenzivna dva dana, puna pritiska, u kojima će Ventura morati pronaći pravu formulu za uspjeh", kazao je Pirlo.

Italija će Švedsku dočekati na San Siru, stadionu na kojem nikada nije doživjela poraz. Naslovi u talijanskim medijima glase "San Siro, sada je sve na tebi", no Pirlo se s tim ne slaže.

"San Siro će biti tu. Osjetit će se prisutnost navijača. Ali još nikada nisam doživio da pogodak postižu tribine...", kazao je Pirlo.

Svoj 175. nastup u nacionalnom dresu upisat će vratar Gianluigi Buffon, možda i posljednji.

"Ne želim o tome razmišljati kao da je utakmica moje karijere. Uvjeren sam da ćemo uz pomoć navijača uspjeti u svojoj namjeri da osiguramo Svjetsko prvenstvo", rekao je Buffon.

Utakmica Italije i Švedske na rasporedu je u 20.45, a navijači Hrvatske definitivno će biti na strani gostiju. Naime, ukoliko Švedska izbaci Italiju, Vatreni će iz treće jakosne skupine skočiti u drugu, pa u ždrijebu neće moći izvući primjerice Brazil i Španjolsku u istoj skupini!

Sve o potencijalnim suparnicima Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje su Vatreni osigurali remijem u Grčkoj, pročitajte na našem portalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider