Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRILIKA ZA DOKAZIVANJE

Andrea Pirlo novog poslodavca pronašao u Turskoj

Nova trenerska postaja nekad ponajboljeg veznjaka svijeta bit će turski prvoligaš Fatih Karagümrük S.K.

Andrea Pirlo (Foto: Afp)

Godinu dana nakon podosta neuspješne epizode u Juventusu, što je zapravo bio njegov prvi profesionalni trenerski angažman, Andrea Pirlo novu priliku za dokazivanje pronašao je u Turskoj.

Kako javljaju određeni mediji, ali i poprilično relevantni "insider" Fabrizio Romano, Pirlo bi trebao sjesti na klupu turskog prvoligaša Fatih Karagümrüka.

Riječ je o klubu iz predgrađa Istanbula, koji je u netom završenoj sezoni završio na osmom mjestu ljestvice. Time su izjednačili rezultat iz svoje prve sezone.

Klub koji lako mijenja trenere

U najvišem rangu nastupaju od 2020. godine, kad su dobili i domaćinstvo na velikom Ataturk stadionu koji prima preko 70 tisuća gledatelja.

Riječ je o klubu čiji vlasnici s takvim rezultatom ipak nisu zadovoljni pa su i podosta laki pri rješavanju trenera. Tako su od ulaska u najviši rang smijenili već tri trenera.

Što se tiče igračke postave, najpoznatiji članovi su argentinski povremeni reprezentativac Lucas Biglia te Nigerijac Ahmed Musa. Na vratima je dugogodišnji Serie A vratar Emiliano Viviano. Tu su također globalno poznati Emre Mor i Fabio Borini, a na posudbi je tamo prošlu sezonu završio i bivši mladi reprezentativac Hrvatske, Kristijan Bistrović.

Pirlo nakon neuspjeha traži novu priliku

Ovakav potez Pirla nas ne bi trebao iznenaditi, budući da se na klupi Juventusa nije proslavio. Preuzeo ih je u ljeto 2020., nakon devet uzastopnih titula prvaka te dva finala Lige prvaka. S njim na klupi Stara dama je završila tek na četvrtom mjestu, koje je izborila doslovno u posljednjem kolu, dok su u Ligi prvaka eliminirani već u osmini finala.

Da se sezona ipak ne bude u potpunosti neuspješna, pobrinuo se osvajanjem Kupa.

Turci vjeruju da će prije svega svojim imenom i iskustvom uspjeti pomoći u ostvarenju njihovih ciljeva. 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider