Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kralj autoironije

Momčad mu je najgora u Ligi prvaka, a on oduševljava sprdnjom na svoj račun: "Sr**e smo"

Nekoć veliki trenerski talent oduševljava izjavama prije i nakon utakmica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andre Villas-Boas svojevremeno je bio najveća mlada trenerska zvijezda. Sa samo 34 godine preuzeo je Chelsea, ali ipak nije postao novi Jose Mourinho, što su mu mnogi prognozirali.

Samo tri godine nakon dolaska u Chelsea bio je u ruskom Zenitu, a nakon još dvije godine otišao je još istočnije - u Kinu.

Villas-Boas nakon toga je uzeo pauzu i vozio utrke, a trenerskom poslu vratio se prošle godine u Marseilleu. Tamo je pokazao da nije uzalud nekoć glasio za novog velikog trenera - Marseille je u skraćenoj sezoni odveo do drugog mjesta i plasmana u Ligu prvaka nakon sedam godina čekanja.

Međutim, tamo momčadi s juga Francuske ne ide baš najbolje - trenutačno su najgora momčad Lige prvaka s nula bodova i nula golova, uz sedam primljenih.

Jedino danski Midtjylland im je konkurencija s nula bodova i gol razlikom -7, ali oni su barem zabili jedan gol protiv teške konkurencije - Liverpoola, Atalante i Ajaxa. Marseille je počeo porazom 1:0 od Olympiacosa, pa su ih Manchester City i Porto razbili s po 3:0.

gol expired Senzacija Lige prvaka: Nekadašnji prvak Njemačke šepuri se na vrhu jake skupine divider

Najveći highlight Marseilleove povratničke sezone u Ligi prvaka zasad su - izjave njihova trenera Villas-Boasa, koji bez rukavica nastupa pred novinarima.

"Da biste bili sranje u Ligi prvaka, morate se barem kvalificirati za Ligu prvaka. Mi smo se kvalificirali i sada smo sranje", rekao je nakon poraza od Porta.

Villas-Boas je briljirao i uoči utakmice s Manchester Cityjem u prošlom kolu.

"Kada bi Marseille imao novca, imali bi Guardiolu i njegovu igru na posjed, ali na vašu žalost, tu je Andre Villas-Boas i njegove taktičke odluke", rekao je tada.

Čini se da Villas-Boas, kao i njegov mentor Mourinho, itekako ima smisla za ironiju i šalu. Uz jednu razliku – dok Mourinho voli bocnuti druge, Villas-Boas uglavnom se šali na vlastiti račun.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider