Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raspored im ide na ruku

Senzacija Lige prvaka: Nekadašnji prvak Njemačke šepuri se na vrhu jake skupine

Odigrano je treće kolo Lige prvaka u skupinama A, B, C i D.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicama odigranim ovog utorka kompletirano je treće kolo Lige prvaka u skupinama A, B, C i D.

Letimični pogled na ljestvice, naročito na klubove koji su u ovom trenutku na vodećim pozicijama, sugerira da imamo tri očekivana lidera i jedno veliko iznenađenje.

To što sa stopostotnim učinkom Bayern drži vrh u skupini A, Manchester City u skupini C, a Liverpool u skupini D - i nije neko čudo. Dapače, to se i očekivalo. Međutim, ljestvica skupine B izgleda senzacionalno: na prvom je mjestu Borussia Mönchengladbach, a na drugom nisu ni Real Madrid ni Inter, nego Šahtar.

gol expired Katastrofa Srninog Šahtara u Ligi prvaka: Atleticu samo bod protiv Ćorlukinog kluba divider

Posebna je priča njemački predstavnik koji je u ovom društvu završio tako što je u ždrijebu skupina bio u najslabijem potu, u četvrtoj jakosnoj skupini. Kraj dvojice europskih giganta, jednog koji je konstanta (Real Madrid) i drugog koji se pokušava vratiti na staze staze (Inter), očekivalo se da će se Borussia potući sa Šahtarom za treće mjesto i proboj u Europsku ligu, a kad ono - poslije 270 minuta klub iz Mönchengladbacha na čelu ljestvice.

U zlatnim 70-ima uzeli pet titula i dva Kupa Uefa

Borussia Mönchengladbach u njemačkim je okvirima veliki klub koji je obilježio 70-e godine prošlog stoljeća, osvojivši u razdoblju od 1970. do 1977. čak pet naslova prvaka. U tom periodu igrali su i jedno finale Kupa prvaka (1977. izgubili od Liverpoola) te su u dva navrata osvojili Kup Uefa, 1975. i 1979.

Nikada kasnije nisu uspjeli doseći te visine (iznimka je tek Kup Njemačke osvojen 1995.), ali se posljednjih godina dižu i stalno su prisutni u vrhu njemačkog nogometa. Prošlu sezonu završili su na četvrtom mjestu i izborili izravni plasman u Ligu prvaka.

Imaju dvije meč-lopte

Zanimljivu družinu predvodi trener Marco Rose, a ekipa je interesantni spoj iskustva i mladosti, od prekaljenih asova i poznatih imena poput vratara Yanna Sommera i kapetana Larsa Stindla, pa do klinaca koji polako stupaju na veliku scenu i već oduševljavaju. Primjerice, Marcus Thuram, sin francuske nogometne legende Liliama, koji u tri nastupa u Ligi prvaka ima učinak od dva gola i dvije asistencije.

Borussia drži sve u svojim rukama i trenutačna je situacija takva da će biti iznenađenje ako skupinu ne završe na jednom od prva dva mjesta i ne izbore osminu finala Lige prvaka. Naime, u idućem kolu bit će domaćini Šahtaru, koji su sinoć demolirali u Ukrajini sa 6:0, a u kolu poslije toga opet igraju kod kuće, u goste im stiže Inter kod kojeg su u prvom kolu odigrali 2:2 na Giuseppe Meazzi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider