Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjećate li se njega?

Bio je svjetski prvak 2014., a sad se penje na planine polugol na -19 celzijevaca uz vjetar 100 km/h u lice

Andre Schurrle uspeo se na vrh planine samo u kratkim hlačama, rukavicama i kapi na temperaturi od -19 i s vjetrom od 100 km/h u lice.

Andre Schurrle (Foto: Andre Schurrle/Instagram)

Zaboravljeni osvajač Svjetskog prvenstva 2014. godine s Njemačkom Andre Schurrle šokirao je mnoge prije nekoliko godina zaključivši karijeru sa samo 29 godina, no čini se kako bivši nogometaš Dortmunda, Wolfsburga i Chelseaja nije potpuno odustao od sporta.

Naprotiv, sad se bavi jednim od najekstremnijih mogućih sportova, uspinje se na planine polugol na temperaturi od 19 Celzijevih stupnjeva ispod nule?! Schurrle je 2014. godine zabio tri komada na brazilskom mundijalu, a sljedeće godine postao je prvak Engleske s Chelseajem pa ubrzo poslije toga šokirao nogometnu javnost ranom mirovinom.

gol expired Ukleta zlatna generacija: Još jedan svjetski prvak s Njemačkom (pre)rano je završio karijeru divider

U kratkim hlačicama na -19 °C

Formu danas održava trekingom po planinama u ekstremnim uvjetima, pojedini će reći suviše ekstremnim, čak i pomalo bizarnim. Na svojem Instagramu objavio je fotografije uspona na planinu na ciči zimi bez majice na sebi. Uspinjao se na planinu u čizmama, kratkim hlačama, rukavicama i kapi. Kažu, doduše, da kapa glavu čuva, ali Schurrleovu glavu izgleda nije uspjela.

Bivša zvijezda njemačke reprezentacije otkrila je kako se uspela na planinu po snijegu i ledu te dodala kako je ta "šetnjica" dio izazova koji je osmislio motivacijski govornik i ekstremni sportaš Wim Hof. Schurrle kaže kako je taj uspon jedan od najtežih pothvata u njegovu životu.

gol expired Bivši svjetski prvak šokirao Nijemce: S 29 godina zaključio karijeru! divider

Komentirao i Drogba

"Treći dan ledenog izazova i uspio sam se uspeti na vrh s našom sjajnom ekipom. Mentalno i fizički ovo mi je bio najteži izazov u životu. Posljednjih nekoliko minuta nisam osjećao ništa i morao sam potegnuti duboko u sebe kako bih nastavio", objavio je na društvenim mrežama.

"Iskustvo koje nikada neću zaboraviti, temperatura 19 celzijevaca ispod nule, vjetar od 100 kilometara na sat puše ti u lice, gust snijeg i jaka kiša. Što sam naučio? Moje tijelo je čvršće nego što sam mislio ako uprem cijelim srcem i dušom."

Komentirao ga je i legendarni Didier Drogba, koji kaže kako je ponosan na njega te kako nema šanse da bi on pokušao takvo nešto jer bi mu tijelo isti čas prestalo funkcionirati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider