Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brazil 2014.

Ukleta zlatna generacija: Još jedan svjetski prvak s Njemačkom (pre)rano je završio karijeru

Prije sedam godina bili su na krovu svijeta, ali

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Andrea Schürrlea (30) i Benedikta Höwedesa (32) još jedan igrač iz "zlatne generacije" njemačke reprezentacije koja je 2014. osvojila svjetski naslov se oprostio od profesionalnog nogometa.

Kevin Grosskreutz (32) je na Instagramu objavio kako se oprašta od profesionalnog nogometa, dodavši kako će nastaviti igrati za neku od amaterskih momčadi.

"Nakon 15 godina vrijeme je za oproštaj od profesionalnog nogometa", kazao je Grosskreutz koji bi karijeru mogao nastaviti u amaterskoj momčadi TuS Bovinghausen, koja igra u šestoj ligi.

gol expired Divovska pogreška Barcelone: Usporedba koja užasava Katalonce i oduševljava Madriđane divider

Grosskreutz, koji je s Borussijom Dortmundom osvojio dva prvenstva i njemački kup, igrao je i za Galatasaray, Stuttgart, Darmstadt i nedavno za trećeligaša Uerdingen.

Schürrlea i Höwedesa nisu dotukle ozljede, nego psiha

U dresu njemačke reprezentacije je upisao šest nastupa, a bio je i dio reprezentacije koja je osvojila naslov svjetskog prvaka 2014. Međutim, na turniru u Brazilu nije upisao niti jedan nastup.

Njegovi suigrači iz zlatne generacije, Andre Schürrle i Benedikt Höwedes, također su se povukli prošle godine.

Schürrle je kao razlog mirovine naveo čest osjećaj samoće, posebno kad su mu "neuspjesi postajali sve teži, a sretnih trenutaka je bilo sve manje". Schürrle tvrdi da mu nogometna industrija nije dopustila javno iznošenje tih osjećaja.

gol expired Kramarić prestigao Olića i postao Hrvat s najviše golova u Bundesligi divider

"Uvijek moraš igrati neku ulogu da bi opstao u ovom poslu, jer u suprotnome gubiš svoje mjesto i ne možeš pronaći novog poslodavca", rekao je Schürrle.

Slične razloge naveo je i Höwedes. Čini se da se i on zasitio nogometno cirkusa.

"Možda će zvučati glupo jer sam toliko zaradio od nogometa, ali novac mi je nebitan. Skupi satovi i automobili ne odgovaraju mom životnom stilu. Imao sam ponude iz Njemačke i inozemstva, ali nisam više želio ovisiti o tuđim odlukama", rekao je.

Teška sudbina stigla je i Götzea, najvećeg heroja Brazila 2014.

Schürrle je u finalu SP-a 2014. asistirao za pobjednički gol Mariju Götzeu, još jednom igraču kojeg je uhvatila zla sudbina. 

Rijedak poremećaj metabolizma usporio je karijeru igrača nekoć poznatog kao njemački Messi.

Ipak, još uvijek igra, utočište je pronašao u PSV-u. Dosad je zabio četiri gola uz tri asistencije u 13 utakmica, ali i u Nizozemskoj ga dostižu ozljede zbog kojij je propustio osam utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider