Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika seoba trenera

Wengeru odzvonilo: Ancelotti i Allegri u London, Conte opet u Italiju

Talijanski „mercato“ nije više što je nekoć bio, ali na Apeninima i dalje privlači veliku pažnju javnosti.

Skup najboljih trenera Europe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zimski prijelazni rok tek je počeo, pa ne čudi što su spekulacije europskih medija u punome jeku. Talijanski „mercato“ nije više što je nekoć bio, ali na Apeninima i dalje privlači veliku pažnju javnosti.

Gazzetta dello Sport piše da bi Roma mogla prodati Kevina Strootmana u finišu prijelaznog roka. Nizozemca žarko žele Manchester United, Liverpool i Marseille.

Bivši igrač PSV-a navodno je prošli tjedan zatražio transfer. Otkupna klauzula koja iznosi 45 milijuna eura može biti aktivirana jedino u ljeto, no Roma je spremna prodati bilo kojeg igrača kojem se ne ostaje na Olimpicu.



U isto vrijeme Roma nije zadovoljna igrama Stephana El Shaarawya. Na Olimpicu smatraju da mu forma prečesto oscilira i da nije zadovoljio.

Ancelotti u Arsenal, Allegri u Chelsea, Conte u Italiju

Kako najbolji svjetski nogometaši odavno više ne igraju u Serie A, a na vidiku nema velikih talijanskih nada, treneri su trenutačno najveće zvijezde talijanskog nogometa. Ako je vjerovati talijanskim medijama, slijede velike promjene i rošade na klupama najvećih europskih klubova.

Corriere Dello Sport tvrdi da je Carlo Ancelotti postigao načelni dogovor s Arsenalom te da će preuzeti klub sa sjevera Londona na kraju sezone. Dakle, Arseneu Wengeru je odzvonilo.

Eden Hazard i Antonio Conte (Foto: AFP) Eden Hazard i Antonio Conte (Foto: AFP) (Foto: Afp)

S druge strane, Roman Abramovič navodno namjerava otpustiti Antonija Contea i na njegovo mjesto instalirati trenutačnog trenera Juventusa Massimiliana Allegrija.

S druge strane, Contea i dalje želi Milan, a on sam navodno je ponovno zagrijan za klupu talijanske reprezentacije. Conte je obnašao funkciju izbornika Italije u razdoblju od 2014. do 2016. Gledajući iz današnjeg rakursa, pod njegovim vodstvom Italija je imala uspješan nastup na Euru u Francuskoj, gdje je dogurala do četvrtfinala i ispala na jedanaesterce od aktualnog svjetskog prvaka Njemačke.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider