Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na kraju sezone

Pakleni plan Chelseaja: Bombastična zamjena za Contea i tiha patnja kao bonus

Britanske dnevne novine The Times u petak su objavile priču koja bi mogla izazvati raspravu na Stamford Bridgeu, ali i među navijačima Chelseaja.

Antonio Conte (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Tijekom druge sezone na klupi Chelseaja Antonio Conte pokazao je frustraciju zbog određenih klupskih odluka, a prvenstveno zbog manjka sluha za pojačanja. Talijanski je stručnjak više puta prigovarao zbog veličine rostera svoje momčadi. Također, sukobio se s nekim igračima poput Davida Luiza, koji je ispao iz svih rotacija.

Zbog svega toga, ali i činjenice da je na glasu kao težak trener s kojim nije lako raditi, Conte bi mogao napustiti mjesto trenera Chelseaja i prije isteka ugovora 2019. britanski The Times daje mu još samo šest mjeseci na klupi aktualnog prvaka Engleske.

Kako je poprilično jasno da Chelsea neće obraniti naslov prvaka, pred njim su dvije mogućnosti. Prva je da se Conteu pojača igrački kadar i zadovolje njegove želje, a druga je da se sporazumno raziđu. Upravo je ova druga opcija osvanula na naslovnici The Timesa, koji tvrdi da Chelsea na kraju sezone planira dovesti Diega Simeonea kao zamjenu za Contea.

U tekstu se dalje navodi kako Chelsea nema namjeru otpustiti Contea, ali zbog problema s transfernom politikom i upravljačkom strukturom, na Stamford Bridgeu već se šuška da bi obje strane mogle pristati na sporazumni raskid ugovora naljeto.

S druge strane, Diego Simeone već je sedam godina u Atleticu i polako dolazi do zamora materijala. Teško da s tom momčadi može napraviti više nego što je napravio dosad, a klub se priprema i za prodaju najveće zvijezde Antoinea Griezmanna. Kako je Chelsea među onima koji bi ga rado voljeli vidjeti u svojim redovima, nije nemoguće da se krene u akciju dovođenja obojice, iako bi Griezmann ovdje bio bonus.

Simeone je pod ugovorom s Atleticom još dvije godine, ali kao i Conte, mogao bi razmotriti svoju poziciju i prihvatiti izazov Premierlige.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider