Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaustavljen niz

Ancelotti objasnio žestoku reakciju i posuo se pepelom: "Ostali smo jedan dan duže na odmoru"

Real je izgubio na gostovanju kod Getafea nakon niza od 15 utakmice bez poraza u svim natjecanjima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid započeo je novu godinu s porazom. Kraljevi su izgubili 1:0 na stadionu gradskog suparnika Getafea u 19. kolu La Lige. Getafe se ove sezone grčevito bori za ostanak pa je iznenađenje tim veće.

To je prvi poraz Madriđana nakon pozitivnog niza od 15 utakmica u svim natjecanjima, u kojima su upisali 13 pobjeda i dva remija.

Carlo Ancelotti nije pretjerano zabrinut. Real još uvijek ima osam bodova više od drugoplasirane Seville, koja, doduše, ima i dvije utakmice manje.

Talijanski je trener nakon poraza lakonski utvrdio:

"Momčad je ostala jedan dan duže na odmoru, a tako i trener", kazao je Don Carlo.

Getafe je poveo već u 9. minuti golom Enesa Unala. Na kraju je to ostao jedini pogodak na utakmici.

"Dobro smo reagirali deset minuta nakon pogotka, onda smo bili nervozni, gubili smo lopte i duele. Poklonili smo šansu igraču koji se i inače ističe. Mislim da se o ovoj utakmici nema puno toga za reći. Igrali smo tako da se činilo kako smo još na odmoru."

Trener Reala dobio je žuti karton kraja prvog poluvremena zbog prigovora. Ancelotti je na kraju poluvremena žestoko protestirao.

"Dobili smo dva žuta kartona, Rodrygo i ja. Tražio sam od suca da mi to objasni. Ali ne želim izlike, sudac nije bio presudan, ako ekipa igra dobro, onda ne može biti... Bio sam ljut u prvom poluvremenu, primili smo dva žuta kartona koja nam nisu trebala.”

Očekivalo se da će Eden Hazard startati, ali ipak je ostao na klupi i ušao u drugom poluvremenu.

"Odlučili smo da krenu Asensio i Rodrygo. Radije sam počeo s njima. Znao sam da neće izdržati 90 minuta zbog covida, pa sam zbog toga uveo Hazarda u drugom poluvremenu. Eden je dobro igrao, dobro se nadopunjavao s Marcelom na lijevoj strani."

Hazard je ušao umjesto Asensija, a Marcelo je umjesto Mendyja.

"Ekipa je jako dobro radila u prethodnim utakmicama, protiv teških momčadi. Marcelo nam daje ofenzivna rješenja, naravno. Zato je igrao u drugom poluvremenu."

Ancelotti je zaključio:

"Jučer sam nakon treninga rekao igračima da mi se jako svidjelo koliko su usredotočeni, da se natječu, a danas je već bilo drukčije. Nije to kritika, i trener je danas bio na odmoru. Ostajemo lideri, nema tragedije, nastavljamo dalje s puno motivacije."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider