Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Enes Unal srušio Kraljeve

Veliko iznenađenje u Španjolskoj: Getafe šokirao Real Madrid, Modrić pogodio gredu

Na otvaranju nove španjolske nogometne godine Getafe je šokirao Real Madrid pobijedivši sa 1-0 u susretu 19. kola La Lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Getafe je šokirao Real Madrid na svojem stadionu Coliseum Alfonso Perez u 19. kolu elitne španjolske lige.

Domaćin je slavio s 1:0, a gol odluke postigao je Enes Unal već u 9. minuti.

To je prvi poraz Reala nakon 15 utakmica u svim natjecanjima. Madriđani su u tom razdoblju upisali 13 pobjeda i tek dva remija, no sada su pali na gostovanju kod gradskog suparnika, momčadi sa začelja ljestvice La Lige.

gol expired Najskuplji transfer u povijesti Dinama: ''San svakog igrača je igrati u Europi'' divider

Posljednji poraz u prvenstvu Real je doživio početkom listopada od Espanyola (1-2). Nakon toga je spojio osam pobjeda i dva remija.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić vratio se u sastav "Kraljevskog kluba" nakon što je zbog zaraze koronavirusom boravio u kućnoj izolaciji od 14. do 24. prosinca. Modrić je odigrao cijeli susret, a u 16. minuti je pogodio prečku.

Real je posljednji put izgubio prvu utakmicu na otvaranju godine, 7. siječnja 2007. od Deportivo La Corune (0-2). Dodajmo i kako je ovo bila tek prva pobjeda Getafea protiv Real Madrida u posljednjih 16 međusobnih susreta.

Enes Unal srušio Kraljeve 

Domaćin je poveo već u devetoj minuti, a pogodak je postigao Enes Unal. Realov stoper Eder Militao se nepotrebno poigravao na rubu kaznenog prostora, Unal mu je oteo loptu te zabio za 1-0, šokiravši "Kraljevski klub" u ranoj fazi susreta. Bio je to šesti pogodak 24-godišnjeg turskog napadača ove sezone.

Real je bio blizu izjednačenja već u 15. minuti, Luka Modrić je sjajno opalio, no David Sorija je odlično reagirao. Samo minutu kasnije ponovo je pucao Modrić. Sorija ovoga puta nije mogao ništa, no ispriječila se prečka.

Do kraja poluvremena priliku za Real imao je i Toni Kroos u 20. minuti, no njemački veznjak nije bio precizan.

Vodeći sastav Primere je u drugom dijelu pojačao pritisak, imao je više od 70 posto posjeda lopte, ali nije uspio probiti domaću obranu.

Najbolju priliku u nastavku imao je Karim Benzema u 68. minuti, no možda i siguran gol glavom je spriječio Cuenca. U 76. minuti odlično je pucao i Casemiro, no Soria je ponovo bio sjajan.

Real će i nakon ovog poraza ostati vodeća momčad Primere, no njegovi konkurenti mogu iskoristiti neočekivani posrtaj "Los Blancosa" i smanjiti zaostatak.

Real vodi sa 46 bodova, Sevilla ima osam bodova manje, ali i dvije utakmice manje, dok je Real Betis treći sa 33 boda i dva susreta manje.

REZULTATI:

Getafe - Real Madrid 1-0 (Unal 9)

Kasnije:
Atletico Madrid - Rayo Vallecano
Elche - Granada
Deportivo Alaves - Real Sociedad
Real Betis - Celta Vigo
Mallorca - Barcelona

U ponedjeljak:
Villarreal - Levante
Osasuna - Athletic Bilbao
Cadiz - Sevilla

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider