Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte analizu

SP se bliži, a izbornika muči jedan veliki problem: Hoće li biti novih imena na popisu?

Najpoznatiji hrvatski golgeteri nisu u najboljoj formi. Hoće li izbornik iznenaditi novim imenima na popisu?

Milan Stjelja (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Od svih linija njegove reprezentacije, Zlatka Dalića najviše brine ona napadačka, jer sva ova imena imala su različite amplitude ove sezone.

Zato je posebno važan jučerašnji nastup Marka Pjace u domaćoj utakmici protiv Herthe. Prvo se istaknuo odličnim pokušajem iz daljine, a zatim i zabio jedini gol na utakmici te tako donio sva tri boda svom Schalkeu, u kojem se nalazi na posudbi iz Juventusa.

Pjaci je to bio 4. gol ove sezone u 10. nastupu otkako se oporavio od ozljede koljena, no ovo je zapravo statistika u novom klubu. Valjda istaknuti da je u oba nastupa od prve minute oba puta i zabio pogodak. Nadamo se da će mu trener Domenico Tedesco odsada davati još veću minutažu.

A u subotu je novi pogodak zabio i Andrej Kramarić, te ih sada ima 8 u 33 nastupa uz hvalevrijednih 6 asistencija. Kod Andreja je posebno važno naglasiti da je od tih 8 pogodaka čak 6 zabio u posljednjih 5 utakmica.

Tim učinkom Kramarić se izjednačio s Ivanom Santinijem na poziciji našeg najefikasnijeg reprezentativca u inozemstvu. Ali kod Santinija je vidljiv pad forme, jer je u prvom djelu sezone zabio 6 golova, a u prvih 8 kola od početka 2018. zabio ih je tek 2.

No, više problema izborniku Daliću zadaju dva naša najpoznatija napadačka imena. Mario Mandžukić ih je zabio 7 u svom Juventusu, ali posljednji prije gotovo dva mjeseca. I to u Kupu, dok je u prvenstvu poentirao još 17. prosinca.

A kod Nikole Kalinića golgeterski post traje još duže. Od gola Beneventu 3. prosinca imao je određenih problema s ozljedama, a ukupno je skupio 4 pogotka i 6 asistencija.

Ipak, najveću glavobolju Zlatku Daliću zadaje drastičan pad forme našeg najučinkovitijeg igrača, Ivana Perišića. Sveukupna statistika to na prvu neće otkriti jer ima sasvim kvalitetnih 7 golova i 6 asistencija u 25 utakmica, ali ovo brine: posljednji gol postigao je kao i Kalinić 3. prosinca, dok je zadnju asistenciju upisao još 25. studenog.

Nadamo se da će do reprezentativnih okupljanja uoči prijateljskih utakmica s Peruom i Meksikom svi barem ponešto podići i ove brojke i ukupnu formu. Tko zna, možda izbornik u ponedjeljak objavi popis s nekim novim napadačkim imenom poput Marka Livaje koji je dosad zabio 10 pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider