Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte brojke

ANALIZA povijesnog uspjeha: Kladionice podcjenjuju Modre, Dinamo na dnu! Zaradili su finu svotu

Više o ždrijebu četvrtfinala, koliki su realno izgledi Dinama, i koliko su Modri do sada zaradili, otkrio je Stipe Sladoljev.

Dinamo - Villarreal, u četvrtfinalu Europske lige, najdaljem europskom dometu Modrih u posljednjih 50 godina!

Osim Dinama i Villarreala, sudaraju se: engleski Arsenal i češka Slavija; španjolska Granada i Manchester United; te Ajax i Roma. Već se zna i tko ide na koga u polufinalu: pobjednik između Dinama i Villarreala igrat će protiv boljeg iz dvoboja Arsenal – Slavia. Četvrtfinale se igra za tri tjedna.

A tko ima najveće izglede osvojiti Europsku ligu? Dinamo je na dnu među osam najboljih, s nešto manje izgleda od Granade: i jedni i drugi imaju oko dva posto, a Slavija Prag oko tri posto. Ispred njih slijede: Roma s osam posto, pa Ajax s 11 posto, i onda Villarreal, s nekih 14 posto izgleda. Favoriti su i dalje Englezi: Arsenal s oko 25 posto, i najjači Manchester United, s oko 35 posto izgleda.

gol expired Zvijezda Villarreala puna poštovanja za Dinamo: "Pokazali su snagu i potencijal" divider

Što se tiče samog sudara između Dinama i Villarreala, kladionice izglede za prolaz zasad procjenjuju ovako: Dinamo oko 34 posto, Villarreal oko 66 posto. Španjolci su prilični favoriti, ali ne tako veliki kao što je bio Tottenham, koji se vrtio oko 85 posto.

Jednako tako, ni tržišna vrijednost ovih ekipa nije u takvom nesrazmjeru kao što su bili Dinamo i Tottenham. Hrvatski prvaci vrijede oko 103 milijuna eura, a Španjolci oko 247 milijuna eura, oko dva i pol puta više.

gol expired Konkurencija nije imala šanse: Oršić nadmašio zvijezde, UEFA ga proglasila igračem tjedna! divider

Dinamo je sinoćnjim senzacionalnim izbacivanjem Tottenhama zaradio i novu lijepu svotu od UEFA-inih nagrada: još milijun i pol eura. Odnosno ukupno 13 milijuna eura od UEFA-e, od kvalifikacija, pa do četvrtfinala.

I na kraju: tko bi rekao da će današnji ždrijeb Lige prvaka zbog Dinama pasti u drugi plan? A parovi su spektakularni. Već u četvrtfinalu ispast će netko od lanjskih finalista: ili prvak Bayern ili doprvak PSG! A igraju još i: Manchester City - Borussia Dortmund, Real Madrid - Liverpool, te Porto i Chelsea.

Dario Šimić: "Dinamo je favorit protiv Villarreala"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider