Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pad Rijeke i Hajduka

Osijek spreman za velike stvari: Mogu li ponoviti povijesni uspjeh Rijeke?

Nakon 14 kola domaćeg prvenstva možemo dobro uvidjeti ovosezonske trendove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza nas je uzbudljiv nogometni vikend s derbijem Dinama i Rijeke, a nakon 14 kola domaće lige možemo već dobro uvidjeti ovosezonske trendove. Tako definitivno znamo koliko je velika razlika između lanjske i ovosezonske Rijeke, znamo da je Dinamo na putu prema jesenskom naslovu, da Hajduk ne ostvaruje napredak, te da je Osijek spreman za velike stvari

Unatoč nešto slabijem otvaranju prvenstva, Osijek je nakon 14 kola najugodnije iznenađenje HNL-a, a sve na račun odlične forme. Osijek je u posljednjih pet kola upisao 11 od mogućih 15 bodova, jedan više od Intera i dva više od Dinama i Hajduka. 

''Sad smo drugi, živimo stvarno lijepe dane i idemo tako nastaviti'', rekao je stoper Osijeka Mile Škorić.

Sada kada je Osijek prvi pratitelj Dinama, sigurno se njegovi navijači pitaju: može li Osijek ponoviti Rijekin uspjeh?

''Bit će teško, ne razmišljamo tako daleko, idemo korak po korak i vidjet ćemo što će biti."

"Bilo je teško dolaziti na treninge kad znaš da te čeka teška situacija"

Škorić je idealan sugovornik ne samo zato što je dokapetan Zekićeve momčadi, već i zbog toga što je bio u Gradskom vrtu i prije ulaska mađarskog kapitala u klub, kada nije bilo ni novaca, a ni bodova.

''To je period koji je, hvala Bogu, iza nas. Stvarno je bilo teško raditi, dolaziti na treninge svaki dan kad znaš da te čeka teška situacija. Nema novaca, moraš plaćati stanarinu, da ne nabrajam sad svašta nešto. A sad živimo, što pokazuju rezultati, na pravi sportski način", rekao je Škorić.

Ono što je izrazito zanimljivo, jest to da je Osijek i prije godinu nakon 14 kola imao jednak broj bodova - također 27, ali je Rijeka imala 38, punih 13 više nego danas i to je najbolja potvrda Rijekinog pada. Dinamo je sada vodeći, ali sa samo dva boda više nego lani u isto vrijeme, dok je Hajduk slabiji za tri boda.

''Moramo razmišljati o svojim problemima. Moramo prije svega gledat da smo kompaktni, a opet na kraju krajeva, prvenstvo je dugo, ali Dinamo ima sada veliku prednost i mislim da je ima zasluženo'', rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Bez obzira na Kekovu mirnoću, jasno je da se na Rujevici puno toga kuha! Posebno nakon misteriozne ozljede Marija Gavranovića uoči Dinama.

Dinamo grabi prema jesenskom naslovu

Kod Hajduka, pak, remi u Koprivnici još jednom je navukao tmurne oblake nad Carrillovu momčad.

''Pokušavali smo danas, kao što uvijek pokušavamo, zabiti gol iz različitih situacija, ali danas nismo imali potrebnu preciznost i kvalitetu za postizanje pogotka'', rekao je Joan Carrillo.

Dinamo je pobjegao Rijeci na devet bodova prednosti i mnogi unaprijed zaključuju da je pitanje prvaka riješeno. No, Mario Cvitanović potpuno razložno odbija takve primisli.

''To sam rekao i prije mjesec dana i to ću ponavljat do kraja prvenstva. Prerano je za takve teme, mislim da takva tema ne bi smjela biti u glavi sportaša do samog kraja i do zadnje utakmice", mišljenje je trenera Dinama.

Ali ono što je činjenica jest to da Dinamo nije izgubio nijednu utakmicu u prvenstvu, kao ni Rijeka u ova doba lani, te da je na idealnom putu prema naslovu jesenskog prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider