Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zna što želi

Allegri poslao poruku igračima Juventusa, citirao je Mandžukića: Što se krije iza toga?

Massimiliano Allegri najavio je utakmice Juventusa u Serie A citiravši Marija Mandžukića.

Massimiliano Allegri i Mario Mandžukić (Foto: Afp)

Domaćom pobjedom protiv Intera (2:0) u Serie A nogometaši Juventusa donijeli su dašak zadovoljstva svojim navijačima nakon loših rezultata u Ligi prvaka. Večeras gostuju kod Verone, a eventualnom pobjedom stigli bi do pete prvenstvene pobjede u nizu.

Padali su redom Empoli, Lecce, Torino i Inter, a u najavi ogleda 14. kola trener torinske momčadi Massimiliano Allegri citirao je ni manje ni više nego proslavljenog hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića.

"Morate igrati da pobijedite utakmicu, a ne da zabijate golove."

U intervjuu za talijanski medij La Gazzeta dello Sport bivši Vatreni izrekao je rečenicu koja bi, kako kaže Allegri, trebala biti ispisana na zidovima. No što ustvari stoji iza njegova poteza?

Prije svega, talijanski strateg odlučio je podsjetiti svoje zvijezde na to da momčad mora biti na prvom mjestu, a ne pojedinac.

Ako se samo kratko vratimo u prošlost, posebno dok je Mandžo nosio dres Stare dame, svlačionica je bila krcata zvijezdama, ali i karakternim nogometašima koji su za momčad i rezultat progutali vlastiti ego.

gol expired Mourinho održao jednu od najluđih presica: "Jedan igrač nas je izdao, rekao sam mu da ode u siječnju" divider

Možda i nema boljeg primjera od našeg Mandže, koji je bio spreman igrati i kao napadač i kao lijevo krilo, ali i pokrivati rupe u obrani. Zbog toga je zaradio ogromne simpatije navijača, ali i Allegrija, koji ga i dandanas neizmjerno cijeni.

Zbog toga talijanski trener traži njegova nasljednika, novog Mandžukića koji će uskočiti gdje god i kada god bude potrebno. Kandidata ima, piše talijanska La Gazzeta, a jedan od njih mogao bi biti Danilo, koji je već i dobio kapetansku vrpcu.

Kada nema iskusnog Bonuccija, brazilski nogometaš preuzima kapetansku vrpcu i poput pravog lidera predvodi momčad na terenu. Tu su još i Arkadasiuz Milik, Adrien Rabot, ali i Manuel Locatelli.

Tablica Serie A

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider