Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
allegri ljutit na pjanića

Momčad mu odigra gotovo savršeno, a on ju, zajedno s Mandžom, kritizira

Massimiliano Allegri nije bio zadovoljan igrom hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U maniri učitelja igrači Juventusa očitali su nogometnu lekciju učenicima iz Monaca. U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka igranoj u Monte Carlu Juve je slavio s uvjerljivih 2:0 i stigao na prag velikog finala. Juventus je i dalje bez primljenog gola u nokaut fazi Lige prvaka, a njegov vratar Gianluigi Buffon nije vadio loptu iz mreže već 621 minutu.

Trener Massimiliano Allegri bio je zadovoljan svojim čuvarem mreže i obranom, ali ne i Miralemom Pjanićem, te hrvatskim napadačem Marijom Mandžukićem.

"Dobro smo otvorili utakmicu, a onda su Monacovi igrači počeli stvarati dosta problema. Previše smo pratili igrače, a nismo držali liniju kako smo se dogovorili. Tu posebno mislim na Marija Mandžukića", rekao je Allegri.

Navijači su po društvenim mrežama stali u obranu hrvatskog reprezentativca nazvavši ga igračem utakmice.

Mandžukić je vjerojatno jedini napadač svijeta kojeg treneri toliko kritiziraju zbog igre u obrani, iako je opće poznato da je Mandžo majstor u tom segmentu. Za Pjanića je imao posebno oštre riječi.

"Jako sam ljut na njega! Miralem može postati jedan od najboljih veznjaka svijeta, ali ponaša se poput djeteta kada izgubi loptu. Ima veliki potencijal, ali koristi ga tek djelomično", tvrdi Allegri koji je kritizirao i dvostrukog asistenta Alvesa.

"Dobro smo igrali u obrani, a izuzetak su bile situacije kada bi Alves ostao u napadu u pokušaju da nešto kreira. Tada bi Barzagli ostao sam protiv dvojice igrača i tu smo najviše patili".

Sve u svemu Juventus je Monacu održao nogometnu lekciju koja će mladim igračima kluba iz Kneževine biti jako dobra lekcija za budućnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider