Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVAŠTA ČOVJEK JAVNO KAŽE

Ikona SP 1994. godine dala bizarne i sulude prijedloge kako unaprijediti nogomet

Bivši američki nogometni reprezentativac, Alexi Lalas, pokušava pronaći način kako nogomet učiniti zanimljivijim.

Alexi Lalas i Romario (Foto: Afp)

Iako osobno ne vidimo neku preveliku potrebu za unaprjeđenjem nogometa, odnosno teško ga možemo nazvati nedovoljno atraktivnim ili nezanimljivim, svako malo naiđemo na neke ideje kako isti promijeniti.

Jay Spearing Bivši igrač Liverpoola završio u bolnici na Božić, otkrili mu rijetku bolest: "Tijelo mi se gasilo" divider

Sad se sa svojim popisom toga javio legendarni Alexi Lalas, jedan od najživopisnijih sudionika Svjetskog nogometnog prvenstva 1994. godine u SAD-u te nešto kasnije i suigrač Gorana Vlaovića u talijanskoj Padovi.

Trebaju li nogometu drastične promjene?

52-godišnji nekadašnji stoper, koji je odigrao 96 utakmica za reprezentaciju te postigao deset pogodaka, danas se bavi svojom drugom ljubavi, glazbom, no ostao je u nogometu. Službeni je analitičar Fox Sportsa.

Osim toga, Lalas često komentira nogomet na Twitteru, gdje je odlučio ostaviti i svoje prijedloga kako unaprijediti nogomet. 

Već s prvim je vjerojatno mnogima izazvao žgaravicu, navevši kako treba povećati, odnosno proširiti gol. Drugi prijedlog bio je dva boda za pogotke postignute izvan kaznenog prostora, a također bi vratio kaznene udarce kakvi su se u američkom MLS-u nekad pucali, umjesto standardnih jedanaesteraca.

Idući prijedlog je izvođenje auta nogom, a onda nakon toga i kraća isključenja odlaskom u ograđeni prostor, kao što se to radi u hokeju na ledu. Osim toga, po njemu bi pravilo zaleđa trebalo vrijediti samo u posljednjih 25 metara igrališta te bi kao igranje rukom sudio baš svaki dodir lopte i bilo kojeg dijela iste.

Reakcije su bile većinom negativne

Naravno da su brzo krenuli komentari, gdje se većinu njegovih prijedloga smatra suludima pa su tako mnogi Lalasu preporučili da se ostavi pisanja o nogometu.

gol expired Haalandovi rekordi više nisu ništa novo, no ovaj jučer postavljen zvuči najimpresivnije dosad divider

Trebaju li nogometu promjene? Neke sitne svakako, no one se prije svega trebaju ticati suđenja, odnosno tumačenja pravila nogometne igre.

Što se tiče ovog ostalog, mi ne vidimo neki preveliki problem, posebno jer ne znamo kakav bi bilo kakva promjena stvorila efekt, odnosno kolike su šanse da se sve vrati negativnim ishodom.

Alexiju svaka čast na trudu, no možda je ipak neke stvari trebao zadržati za sebe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider