Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČOVJEK JE NEOPISIV

Haalandovi rekordi više nisu ništa novo, no ovaj jučer postavljen zvuči najimpresivnije dosad

Nova dva pogotka nalaze se na kontu Erlinga Haalanda nakon gostovanja Manchester Cityja kod Leeds Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastavlja se lov Manchester Cityja na Arsenal, odnosno Građani ne namjeravaju tako lako odustati od obrane titule prvaka. 

Zaostatak iza Topnika vratili su na pet bodova, pobjedom na gostovanju kod Leeds Uniteda. Slavili su rezultatom 1:3, a nova dva pogotka, drugi i treći njegove momčadi na susretu, upisao je Erling Braut Haaland.

Novi rekord, najluđi dosad

Niti jedan pogodak nije slavio jer ih je postigao u svojem rodnom gradu, odnosno klubu za koji mu je otac igrao kad je rođen, ali zato je nakon utakmice mogao proslaviti svoje novo postignuće. Ono koje na papiru izgleda vjerojatno impresivnije od svega što je u posljednjih pet mjeseci, otkako nastupa za City, upisao.

Eddie Nketiah Smiješi li se Arsenalu titula? Ovo što imaju prokockala je samo jedna momčad u povijesti Premier lige divider

Naime, on je u svojoj 14. ligaškoj utakmici upisao dvadeseti pogodak te je već sad sigurno kako će, ako ne bude nepredviđenih okolnosti, biti uvjerljivo prvi strijelac lige. 

Dvadeset komada u samo 14 utakmica zvuči više nego impresivno, a da je to uistinu tako, svjedoči nam podatak koji je javnosti prezentirala Premier liga putem službenog profila na Instagramu.

S lakoćom je srušio 23 godine star rekord

Na njemu se nalazi podatak koliko je najmanje utakmica trebalo igračima da u sezoni dođu do 20 pogodaka. Dosad je najbrži po tom pitanju bio Kevin Phillips, koji je u nezaboravnoj sezoni 1999./2000., također svojoj prvog premierligaškoj, zabio 30 golova. Do 20 je došao nakon 21 utakmice. 

Dakle, legendarnom napadaču Sunderlanda trebalo je čak sedam utakmica više, a rekord je držao gotovo pune 23 godine. Fernandu Torresu trebalo je 27, Alanu Sheareru 29, Sergiju Agueru 30, Thierryju Henryju 34, a Harryu Kaneu čak 40 utakmica u najvišem rangu engleskog nogometa.

I ne morate se brinuti, Norvežanin će nastaviti trpati kao na traci jer jednostavno trenutačno ne postoji način kako ga zaustaviti unutar ovog sustava igre kakav momčad Pepa Guardiole prezentira na terenu.

Može li ovako nastaviti?

Do koliko će golova doći na kraju ove sezone? Nastavi li ovim tempom te odigra li sve utakmice do kraja, brojka bi bila 52. No, već i 40 bilo bi senzacionalno, a sve ide prema toj brojci.

Kyle Walker VIDEO Cityjeva zvijezda potrgala kameru u prijenosu uživo, uslijedila je urnebesna reakcija divider

Najviše pogodaka u jednoj sezoni Premier lige dosad su postigli Andy Cole 1993./1994. te Alan Shearer sezonu kasnije, koji su se zaustavili na 34 pogotka. Njihov rekord djeluje kao da će vrlo brzo biti srušen.

Što se tiče posljednjih sezona, prošle tri najbolji strijelac lige sezonu je završio s 23 gola, a sezonu prije stao je na 22. Te će brojke Haaland gotovo sigurno srušiti već do kraja siječnja. Uistinu je čudesan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider