Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OTKRIO PLANOVE

Alessandro Del Piero otvorio Sunset Sports Media Festival

Legendarni Del Piero je u Zadru ispričao svoju priču i otkrio planove za budućnost.

Alessandro Del Piero (Foto: Sunset Sports Media Festival)

Prvi dan trećeg izdanja Sunset Sports Media Festivala obilježio je ekskluzivan razgovor između legendarnog talijanskog nogometaša Alessandra Del Piera i renomiranog sportskog novinara Guillema Balaguea.

Tijekom intimnog razgovora, Del Piero je otkrio brojne tajne iz svoje karijere, osobnog života i planova za budućnost, oduševivši prisutne iskrenim i emotivnim pričama. Sudionicima festivala otkrio je da će idućeg tjedna dobiti profesionalnu trenersku licencu, a među posjetiteljima našla su se brojna internacionalna i domaća poznata imena kao što su Pete Radovich, Ivica Kostelić, Bojana Jovanović, Maja Poljak, Matteo Zuretti, Stephen Espinoza, Alojzije Janković, Frank Leenders te brojne druge zvijezde iz svijeta sporta medija i businessa.

''Kao Amerikanac iz Hrvatske, rekao sam prijateljima da želim pokrenuti festival u Hrvatskoj – nešto veliko, nešto na što će Hrvatska biti ponosna, nešto čime ćemo postati zemlja na razini drugih velikih zemalja. Taj sportski potencijal za promociju Hrvatske putem sporta već je vidljiv, no isto tako smatram da uvijek možemo više. Iako turizam igra važnu ulogu u privlačenju posjetitelja, ne smijemo zanemariti važnost stvaranja pozitivne slike zemlje'', izjavio je višestruko nagrađivani producent i kreativni direktor CBS Sportsa Pete Radovich.

Del Piero, Radovich, Rudež i Kostelić Del Piero, Radovich, Rudež i Kostelić (Foto: sun)

Nogometna strast i nepokolebljiva posvećenost Alessandra Del Piera

U svom razgovoru sa svestranim autorom biografija najvećih nogometnih legendi Guillemom Balaguem, Del Piero je podijelio intimne detalje svog života i karijere. Okupljenima u Fortis Clubu ispričao je s kojim se sve izazovima susretao tijekom svoje bogate karijere te kako gleda na pogreške, naglasivši kako oduvijek doživljava poraze.

''Život je pun pobjeda i poraza, a ključ je u načinu na koji pristupamo svakom izazovu. Moj pristup je: ili pobjeđujem ili učim. Svaka prepreka na mom putu bila je prilika za rast i napredak, a svaki poraz lekcija koja me učinila jačim. Kada sam se ozlijedio, mnogi su sumnjali u moj povratak, ali sam se unatoč sumnjama uspio vratiti na vrh.''

Prisjećajući se vremena kada je i sam s divljenjem gledao svoje idole na televiziji, Del Piero je objasnio zašto je uvijek pazio na riječi pred medijima, svjestan koliki utjecaj ima na mlade obožavatelje koji ga prate. Svaki dan razmišlja o nogometu i žudi za aktivnim sudjelovanjem u tom sportu, bilo kao trener, predsjednik ili menadžer.

Na Festivalu je oduševio prisutne velikom viješću da će idući tjedan dobiti profesionalnu trenersku licencu, što još jednom potvrđuje njegovu posvećenost i naglašava važnost obrazovanja u postizanju novih ciljeva i uspjeha. Legendarni talijanski nogometaš, poznat po svojim nevjerojatnim postignućima u nogometnom svijetu, nakon završetka sjajne sportske karijere 2012., postao je nogometni analitičar brojnih talijanskih TV kuća i komentator utakmica na CBS-u i Paramount+.

U Los Angelesu je otvorio renomirani talijanski restoran, posjeduje i profesionalni nogometni klub za razvoj mladih talenata LA10 FC te je suosnivač istaknute sportske organizacije EDGE Americas Sports, ali jasno je vidljivo da se veliki Del Piero neće na ovome zaustaviti.

Jačanje zajednice kroz sportske vrijednosti

Sunset Sports Media Festival svojom vizijom i sveobuhvatnošću predstavlja jedinstveno mjesto susreta gdje se kroz različite aktivnosti, poput panela, sportskih događaja i strateških partnerstava ističe važnost umrežavanja, inkluzije, promicanja talenta te podrške zajednice.

Tako je direktor Sunset Sports Media Festivala Damjan Rudež u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra u sklopu dana otvorenih vrata Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije, odigrao 3x3 košarkašku utakmicu u kolicima s igračima KKOI Zadar zajedno s predsjednikom Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru Tončijem Jerakom te istaknutim igračem novog hrvatskog prvaka KK Zadra Krševanom Klaricom.

Sofascore Player of the Season

Tvrtka Sofascore kao strateški partner Sunset Sports Media Festivala, na Festivalu je objavila novo partnerstvo s brazilskom nogometnom legendom Zicom koji je putem videa poželio uspjeh Festivalu te je prve večeri Festivala predstavila svoju novu nagradu Player of the Season Award. Ova nagrada priznaje dosljednu izvrsnost i odlučnost demonstriranu tijekom cijele sezone, obuhvaćajući 50 liga diljem svijeta i nagrađujući najbolje iz svake od tih liga.

Drugi dan festivala donosi zanimljiva predavanja na kojima će sudjelovati proslavljeni hrvatski olimpijac Ivica Kostelić, menadžer s-sporta u Ferrariju Rong Chen, osnivač i izvršni direktor Good Game Globala Nikola Stolnik, dopisnik za TNT Sports Brazil Fred Caldeira, jedan je od najistaknutijih likova u povijesti hrvatskog boksa Željko Mavrović, suosnivač Sofascorea Ivan Bešlić i brojni drugi. Večer je rezervirana za opuštanje koje donosi Sunset Boat Party i Sunset Garden Sip. Program je dostupan putem poveznice, a sve novosti možete pratiti na FB i IG profilima Festivala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider