Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čime se hrani ta familija?

Haaland ima rođaka Tjaalanda koji je još ubojitiji napadač!? U 15 utakmica zabio 34 pogotka

Norveška senzacija Erling Braut Haaland ima rođaka koji se preziva Tjaaland, koji je predobar da bi igrao s juniorima, pa je sa svega 16 debitirao za seniorsku momčad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Norvežanin Erling Braut Haaland već je oduševio apsolutno sve nogometne fanove. Pojavio se "niotkud" i prije svega obilježio ovosezonsko izdanje Lige prvaka. Bivši napadač Salzburga i aktualni Borussije Dortmund sa svega 19 godina drugi je strijelac najelitnijeg klupskog natjecanja s 10 postignutih golova, jednim manje od Roberta Lewandowskog.

gol expired Rakitić zna gdje nastavlja karijeru nakon Barcelone: Španjolci pišu da je već gledao kuće divider

Njegova snaga, brzina, hladnokrvnost kod postizanja pogodaka jednostavno ostavlja bez daha. U 31 utakmici ove sezone u austrijskoj i njemačkoj ligi postigao je čak 40 pogodaka i upisao osam asistencija. U Bundesligi je u sedam susreta zabio devet golova u svega 422 minute provedene na travnjaku!

Da stvar bude još bolja, Haaland ima rođaka, Alberta Brauta Tjaalanda, koji je tri godine mlađi, ali kao i Erling zabija pogotke kao od šale. On je prije nekoliko dana debitirao za seniorsku momčad norveške momčadi Bryne, nakon što se u mlađim uzrastima pokazao kao predobar. Naime, u svega 15 utakmica postigao je 34 pogotka.

gol expired Messijev najstariji sin već zabija za Barcelonu s tatinim brojem na dresu: Imamo li nasljednika? divider

"Debitirati za prvu momčad oduvijek je bio moj san. Ne mogu vjerovati da sam uspio to ostvariti tako mlad. Haaland? On je za mene velika inspiracija. Ono što je dosad napravio nevjerojatno je i to nastavlja raditi u kontinuitetu", rekao je mladi Tjaaland.

Kao i Erlinga, Alberta također krase visina, snaga i brzina, a očito i ubojitost pri postizanju pogodaka. Za koju godinu reprezentacija Norveške mogla bi u napadu imati ubojiti obiteljski dvojac Haaland-Tjaaland, koji će biti strah i trepet svih obrana.

Bit će isto tako zanimljivo vidjeti hoće li ga Borussia Dortmund pokušati dovesti i priključiti Erlingu. Nije nemoguće. S jednim norveškim wunderkindom već su pogodili, pa zašto ne bi i s drugim.

gol expired Mario Hezonja kažnjen s 25 tisuća dolara zbog neprimjerene reakcije prema sucu divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider