Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve je osvojio

Rakitić zna gdje nastavlja karijeru nakon Barcelone: Španjolci pišu da je već gledao kuće

Ivan Rakitić ovog će ljeta najvjerojatnije napustiti Barcelonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon šest sezona u kojima je osvojio Ligu prvaka i čak četiri naslova prvaka Španjolske, a još je u igri i za peti, Ivan Rakitić napušta Barcelonu. Hrvatskom veznjaku ugovor traje do ljeta 2021., no Barca neće propustiti priliku da ovog ljeta ipak nešto zaradi na za nekoliko dana 32-godišnjem Rakitiću.

Nakon brojnih špekulacija prošlog ljeta kada se nije uspio dogovoriti s čelnicima kluba o plaći, ali i transferu, moralo bi se dogoditi čudo da Ivan ostane još jednu sezonu. Pričalo se tada o odlasku u Juventus, i ranije Inter, ali i PSG-u. No najrealnija opcija za Ivana je ostanak u Španjolskoj, što je oduvijek bila želja njegove obitelji.

gol expired Messijev najstariji sin već zabija za Barcelonu s tatinim brojem na dresu: Imamo li nasljednika? divider

Uvijek postoji opcija povratka u Sevillu, u kojoj je procvjetao kao igrač i gdje je upoznao suprugu, no madridska Marca piše kako je gotovo sigurno da će Rakitić karijeru nastaviti u Madridu. Naravno, ne u Realu, već u Atleticu.

Dogovor tek slijedi, ali Atletico je favorit

Madriđani već aktivno rade na ovom transferu i nadaju se kako će njihova ponuda na ljeto zadovoljiti Barcelonu, ali i Rakitića, s kojim se još moraju dogovoriti o plaći. Znamo kako je Raketa u Barci tražio povećanje plaće, a nije ga dobio.

No palac gore od Rakitića Atletico već ima. Marca piše kako je već gledao neke kuće u jednom madridskom kvartu, što može biti jasan znak da je to itekako ozbiljna opcija.

Atletico priprema posao, ali nema sigurnosti da će Ivan ili Barca prihvatiti ponuđene uvjete. Hrvatskom nogometašu uvijek ostaje opcija odlaska iz Barce još jednu sezonu, nakon koje će biti slobodan igrač, no pitanje je koliko je to pametno jer tada pogotovo neće biti u nekim ozbiljnijim planovima kluba i trenera.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider