Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
steže se omča oko vrata

Odmotava se klupko velike korupcije: Gazda PSG-a vilom potkupio tajnika FIFA-e?

Samo dan nakon što je objavljeno da je pokrenut kazneni postupak protiv jednog od najmoćnijih ljudi u nogometu, talijanske vlasti pretražile su vilu na Sardiniji, za koju se vjeruje da je bila dio mita.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako bivši FIFA-in tajnik Jerome Valcke negira bilo kakvu povezanost s predsjednikom PSG-a Nasserom Al-Khelaifijem i informaciju da je njegovoj televizijskoj kompaniji prodao prava za četiri svjetska prvenstva uz primanje mita, talijanski mediji navode da je Valcke primio "poseban poklon" od katarskog milijardera.

Na zahtjev švicarskog odvjetništva, koje je pokrenulo kazneni postupak protiv Al-Khelaifija i Valckea, talijanske vlasti pretražile su vilu u Porto Cervu, luksuznom turističkom mjesto na Sardiniji, za koju se vjeruje da je bila dio mita koji je Kataranin dao bivšem tajniku FIFA-e, zaduženom između ostalog za dodjeljivanje televizijskih prava za svjetska prvenstva.

Brojne rimske novine i portali, a sada i portali diljem svijeta, objavili su vijest kako vjeruju da je vila bila Al-Khelaifijev poklon Valckeu, vrijedan oko sedam milijuna eura.

Sportska kompanija u vlasništvu Al-Khelaifija, beIN SPORTS izdala je priopćenje za javnost u kojem je negirala bilo kakvu povezanost s optužbama, a isto je napravio i sam Valcke, koji je za L'Equipe izjavio:

"Želim reći da ništa od toga nije istina. Nikada nisam dobio nikakvu nagradu za to što sam sportskoj kompaniji dao televizijska prava za svjetsko prvenstvo".

Al-Khelaifiju sigurno nije lako ako ima imalo istine u ovome, jer je dobro poznato kako su završili svi dužnosnici FIFA-e protiv kojih je švicarska policija pokrenula istragu. Tu prije svega mislimo na Seppa Blattera, predsjednika krovne nogometne organizacije, te spomenutog Valckea, njegove "desne ruke".

Švicarska policija postupak je pokrenula još u ožujku "zbog sumnje u privatnu korupciju, prijevaru, krivotvorenje i lažiranje dokumenata", a provodi se u nekoliko država: Španjolskoj, Francuskoj, Grčkoj i Italiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider