Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabili četiri gola

Afrička momčad osvojila treće mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu

Al Ahly je po treći put u posljednja četiri izdanja Svjetskog klupskog prvenstva osvojio 3. mjesto.

Al Ahly - Fluminense (Foto: Afp)

Pobjednici Afričke lige prvaka, nogometaši egipatskog Al Ahlyja, osvojili su treće mjesto na turniru klupskog Svjetskog prvenstva koji u petak završava u Saudijskoj Arabiji, a u utakmici za broncu su pobijedili japansku Urawu Red Diamonds s 4:2 (2-1).

Egipatska momčad je povela u 19. minuti golom Yassera Ibrahima, a samo šest minuta poslije Južnoafrikanac Percy Tau je udvostručio prednost Al Ahlyja.

Gvinejski napadač Jose Kante je u 43. minuti smanjio zaostatak japanske momčadi, da bi u 54. minuti Danac Alexander Scholz iz kaznenog udarca izjednačio na 2:2.

Filip Hrgović i Mark De Mori VIDEO Hrgovićev protivnik na vaganju stajao na jastuku da bude veći od Filipa divider

Egipćani su ponovno poveli u 60. minuti kad je Ali Maaloul uputio loptu u kazneni prostor japanske momčadi, a Yoshio Koizumi podmetnuo nogu i promijenio njenu putanju. Vratar Shusaku Nishikawa je uhvaćen u raskoraku i nije uspio spriječiti da lopta ude u mrežu.

Al Ahly je u 75. minuti mogao riješiti pitanje pobjednika, ali je Maaloul loše izveo kazneni udarac pa je japanski vratar uspio čak i uhvatiti loptu.

Rosolino Celesia Užasna vijest iz susjedstva: Maloljetnik pucao u bivšeg igrača Torina, imao je samo 22 godine divider

Ono što je propustio s 11 metara, Ali Maaloul je nadoknadio u devetoj minuti sučevog dodatka kad je iz slobodnog udarca s dvadesetak metara pogodio za konačnih 4:2.

Tako je Al Ahly po treći put u posljednja četiri izdanja ovog turnira osvojio treće mjesto.

Finalna utakmica je na rasporedu od 19 sati po srednjoeuropskom vremenu, a za naslov će se boriti europski prvak Manchester City i pobjednik južnoameričke Cope Libertadores brazilski Fluminense.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider