Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako protiv cityja?

Ako se pitate zašto Liverpool nikoga nije doveo ovog ljeta, Klopp je objasnio

Jürgen Klopp se na neki način požalio novinarima….

Jürgen Klopp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prošlosezonski prvak Europe, koji doduše više sanja onaj domaći naslov prvaka nego europski, još nije doveo niti jednog igrača. Istina, Liverpool je potpisao 17-godišnjeg Seppa van den Berga, ali taj će talentirani stoper prvo morati proći rezervnu momčad.

Ona prva nije dobila niti jedno jedino pojačanje, a do prvenstva je ostalo tek nešto više od dva tjedna. Sljedećeg vikenda igraju pak prvi megaokršaj s Manchester Cityjem za trofej Community Shield.

Jürgen Klopp malo se požalio novinarima. Prošle je sezone potrošio nešto manje od 200 milijuna eura i isplatilo se. No Liverpool nije klub koji opet može izdvojiti toliki novac. Nisu nikoga prodali pa nema puno budžeta za megalomanske transfere.

''Nije lako. Već sam prije govorio kako nije lako pojačati momčad nekim razumnom cifrom, ali jest ludom svotom novca. S ludim svotama za trošenje to uvijek možete napraviti, onda je sve moguće. No mi nismo takav klub. Bogati jesmo, ali ne kao neki, to je tako.''

Naravno, pomislite odmah kako je uperio prstom na rivala koji im je za jedan bod uzeo naslov prošle godine. No Manchester City prošle je sezone potrošio manje od Liverpoola. Tada je Guardiola doveo tek Mahreza. Sada je doveo Rodrija za sličan novac (oko 70 milijuna eura), ali to je još uvijek manje od Redsa (ako ne računamo i pretprošlo ljeto kada se City istrošio).

Marco Asensio (Foto: AFP) Teška ozljeda Realove zvijezde šokirala Zidanea: ''Potreseni smo, ovo je najgori dan za nas'' divider

''Ma i ne trebamo nikog dovoditi. Moramo naći rješenja tijekom sezone. Naravno, nekad nađeš rješenje na tržištu i mi smo to napravili. Znate svi na koje igrače mislim. Ali inače rješenje morate pronaći na treninzima i to je ono što sad radimo.''

Klopp se ipak nada nekom pojačanju. Navijači sanjaju nekog stalnog partnera Virgila Van Dijka u obrani, a često se kao problem igre Redsa prošle sezone izdvajalo nepostojanje nekog tehnički potkovanijeg igrača koji bi mogao razigrati ubojiti napad.

''Tražimo i dalje, ali ovo sigurno neće biti najluđi prijelazni rok Liverpoola. Bit će samo prijelazni rok. Iskoristit ćemo ovu momčad, ja već imam momčad'', poručio je Klopp.

Može li Liverpool bez pojačanja srušiti aktualne vladare engleskog nogometa iz plavog dijela Manchestera, mnogi nisu baš sigurni…

Glasnogovornica Zvezde postaje prava senzacija, a trener je na mukama Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) +6 Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider