Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DOBRE VIJESTI ZA MODRE

Ako je vjerovati povijesti, Dinamo se iz Makedonije vraća kući pjevajući

Nogometaši Dinama do sada su šest puta prvu utakmicu "dvomeča" kvalifikacija za Ligu prvaka završavali s domaćim X-om.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogodak kojim je makedonski Škupi iznenadio Dinamo pred sam kraj prošlotjednog susreta bacio je plave u probleme. 2:2 nije nikako rezultat s kakvim želite otići na drugi europski susret u goste. Pa čak niti kad je srećom ukinuto pravilo pogotka u gostima.

Prvak Hrvatske svakako će u Skopju morati odigrati puno bolje te ostvariti rezultat koji će ga odvesti u iduću rundu kvalifikacija za Ligu prvaka, ali isto tako i osigurati europsku jesen u nekom od tri UEFA natjecanja.

Ovo nije dobar rezultat - osim ako se zovete Dinamo Zagreb

Kao što je navedeno, domaći X nikako nije poželjan rezultat nakon prvog susreta. Ipak, ne i ako se zovete Dinamo Zagreb te igrate kvalifikacije za UEFA Ligu prvaka. Kako to? Objašnjeno je u nastavku teksta.

Dinamo je naime do sada šest puta odigrao dvomeč kvalifikacija za Ligu prvaka gdje su prvu utakmicu na domaćem terenu odigrali bez pobjednika. Znate što se dogodilo u uzvratima? Svih šest puta Dinamo je uspio anulirati ono što naoko izgledao kao velika prednost domaćih te se kući vratio pripremajući se već za ono što ih čeka u idućem krugu.

Hajdemo se prisjetiti koji su to sve susreti bili, posebno jer se čak pet njih dogodilo tako da je još uvijek vrlo svježe u pamćenju.

1999./2000.
Dinamo - MTK 0:0, MTK - Dinamo 0:2

2015./16.
Dinamo - Fola Esch 1:1, Fola Esch - Dinamo 0:3
Dinamo - Molde 1:1, Molde - Dinamo 3:3

2016./17.
Dinamo - Red Bull 1:1, Red Bull - Dinamo 1:2 (produžeci)

2019./20.
Dinamo - Ferencvaros 1:1, Ferencvaros - Dinamo 0:4

2021./22.
Dinamo - Legia 1:1, Legia - Dinamo 0:1

Treba naravno biti ozbiljan

Naravno da se Dinamo ne može unaprijed početi pripremati za Ludogorec, no ovo je svakako dobra vijest koja pokazuje da u zagrebačkom klubu postoji neki dugoročni karakter i pobjednički mentalitet kojima se uspijeva odgovoriti nakon neželjenom rezultata u prvom susretu.

Na igračima prvaka Hrvatske je da to još jednom ponove i da ovaj omjer dovedu na 7/7. Za to će trebati odigrati odličnih 90, a možda i 120 minuta pred nabrijanih makedonskim navijačima, a sigurno i Goce Sedloski priprema pokoju zamku.

Za Dinamo bi ispadanje u ovoj fazi natjecanja bilo ravno katastrofi. Istu pod svaku cijenu trebaju izbjeći.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider