Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
liverpool se posljednji ovako vratio

Ovako ludu utakmicu Liga prvaka ne pamti: Ajax zabio tri gola iz jednog udarca

Chelsea je postao tek treća engleska momčad u povijesti koja je u Ligi prvaka nadoknadila tri gola minusa u jednoj utakmici.

Kovačić u utakmici protiv Ajaxa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U utorak je u Londonu odigrana luda utakmica u kojoj je Chelsea postao tek treća engleska momčad u povijesti Lige prvaka koja je nadoknadila tri gola zaostatka u jednoj utakmici i na kraju izvukla pozitivan rezultat. Ajax je u 55. minuti utakmice poveo 4:1, a Chelsea je do kraja uspio poravnati, pa čak i zabiti peti, koji je nakon pregledavanja VAR-a u konačnici poništen.

Posljednja engleska momčad koja je u Ligi prvaka nadoknadila tri gola razlike bio je Liverpool, koji je to napravio u finalu Lige prvaka 2005. godine. Milan je tada poveo 3:0, a Redsi su do kraja izjednačili te osvojili titulu boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

Ajax zabio tri gola iz jednog udarca

S obzirom na događanja na travnjaku, nije iznenađujuće da ima puno statističkih zanimljivosti vezanih za ovu utakmicu. Jedna je od najzanimljivijih činjenica da je Ajax postao prva momčad u Ligi prvaka koja je postigla tri pogotka u jednom poluvremenu, a da je pritom samo jednom zapucala unutar okvira gola suparnika!

Podsjetimo, prvi i treći pogodak Ajaxa su autogolovi Abrahama odnosno vratara Kepe. Osim udarca i gola Promesa, Ajax nijednom nije uspio pogoditi unutar okvira gola u prvih 45 minuta.

Dva crvena kartona Kopljanicima unutar jedne minute

Činilo se da je momčad Franka Lamparda gotova u trenutku kada je Van de Beek zabio gol za 4:1, no uslijedio je veliki povratak. Azpilicueta je zabio pogodak za 2:4 u 63., a onda su gosti u razmaku od samo jedne minute dobili dva druga žuta kartona, odnosno dva crvena. Chelsea je to iskoristio da preko Jorginha i Jamesa poravna rezultat.

Tek treći put u klupskoj povijesti Chelsea je primio četiri gola u utakmici Lige prvaka, a posljednji put kada se to dogodilo rezultat je na kraju također bio 4:4. Bilo je to u travnju 2009. godine u susretu protiv Liverpoola.

James postao najmlađi strijelac u Chelseajevoj povijesti

Pogodak za izjednačenje postigao je Reece James, koji je pritom postao najmlađi klupski strijelac u Ligi prvaka u povijesti kluba sa Stamford Bridgea.

Nakon četiri odigrana kola u skupini H Ajax, Chelsea i Valencia imaju isti broj bodova - 7. Pitanje putnika u osminu finala Lige prvaka riješit će međusobnim ogledima, s tim da Valencia mora igrati s Ajaxom i Chelseajem, a nizozemska i engleska momčad osim sa španjolskim sastavom odigrat će po jednu utakmicu protiv Lillea, koji je nakon poraza ostao na jednom bod, te je praktički eliminiran iz bilo kakvih kombinacija.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider