Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NJIMA POZNATO LICE

Ajax potvrdio titulu prvaka Nizozemske pa objavio tko će zamijeniti Erika ten Haga

Alfred Schreuder od iduće će sezone sjediti na klupi amsterdamskog Ajaxa.

Ajax (Foto: Afp)

Nizozemski nogometni velikan Ajax pronašao je zamjenu za Erika ten Haga koji ide u Manchester United. Od iduće sezone "Kopljanike" će voditi dosadašnji trener Club Bruggea, Nizozemac Alfred Schreuder (49).

Ajax je potpisao dvogodišnji ugovor s 49-godišnjim Schreuderom, koji je s Club Bruggesom na korak do osvajanja naslova prvaka Belgije.

Poznato lice

Schreuder je bio pomoćnik Ten Hagu u Ajaxu 18 mjeseci, te Ronaldu Koemanu u Barceloni prošle sezone. Tijekom karijere je trenirao Twente i Hoffenheim, a Bruggeu vodi od siječnja ove godine umjesto Philippea Clementa koji je preuzeo Monaco.

"Velika je čast postati Ajaxovim trenerom. To je prilika koju sam prihvatio s obje ruke. Volio bih osvojiti trofeje u Amsterdamu s momčadi koja igra atraktivan nogomet. Uz dobru ravnotežu iskusnih vrhunskih igrača i mnogih sjajnih talenata," kazao je za web stranicu Ajaxa.

"Međutim, prvo želim uspješno završiti sezonu s Club Bruggeom. Učinit ću sve što mogu da se to dogodi," dodao je.

Ajax je u srijedu i matematički osigurao 36. naslov prvaka u svojoj bogatoj povijesti, dok Club Brugge dva kola prije kraja prvenstva ima tri boda više od Royale Union Saint-Gilloisea.

"Alfreda znamo kao taktički jakog trenera s dobrim i raznovrsnim načinima treninga. Posljednjih je godina stekao iskustvo kao glavni trener i kao pomoćni trener u vrhunskim klubovima u raznim zemljama i natjecanjima. U njega imamo puno povjerenje da će nastaviti na putu koji smo odabrali u Ajaxu posljednjih godina," istaknuo je direktor kluba Edwin van der Sar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider