Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BOJE SE IZGREDNIKA

AEK uoči Dinama objavio oštro upozorenje za sve navijače

Dinamo sljedećeg tjedna gostuje u Ateni kod AEK-a.

OPAP Arena, stadion AEK-a (Foto: OPAP Arena)

Nakon što Dinamo odradi već upisan prolaz protiv Astane, u 3. će pretkolu sljedećeg tjedna gostovati kod prvaka Grčke, AEK-a.

Radi se o vrlo ozbiljnom protivniku koji također ima ambiciju igrati Ligu prvaka i Modri će ovdje imati nešto zahtjevniji posao nego protiv Kazahstanaca.

No još uvijek nije poznato hoće li UEFA u dogovoru s klubovima zbog opasnosti od ispada zabraniti organizirana gostovanja za ovaj par 3. pretkola, o čemu smo već pisali.

Termin utakmice u Ateni bit će poznat nakon što Dinamo potvrdi prolaz protiv Astane, a hoće li to biti utorak ili srijeda trebali bismo saznati možda već večeras ili najkasnije u četvrtak ujutro.

Dinamo je AEK-u prva utakmica u sezoni

AEK-u će Dinamo biti prva europska utakmica, ali i prva službena utakmica ove sezone. Zbog toga su se priopćenjem obratili navijačima.

"Počelo je odbrojavanje do naše prve europske utakmice u OPAP Areni. Svi jedva čekamo doživjeti ovaj povijesni trenutak i cijeli europski put naše momčadi u sezoni koja uskoro počinje. AEK osjeća obvezu na vrijeme upozoriti sve koji će utakmicu pratiti na OPAP Areni kako nema mjesta ponašanju koje ne slijedi propise UEFA-e.

Dimne bombe, laseri i baklje su zabranjeni", stoji, između ostalog, u priopćenju grčkog prvaka.

U nastavku spominju i slučaj iz prošle sezone kada je jednom navijaču izdana doživotna zabrana ulaska na novi velebni stadion zbog paljenja bengalke.

"Nitko nema pravo reći da nije znao ili da nije bio upozoren. Svatko tko pokuša aktivirati dimnu bombu, laser ili bacati baklje ne samo da je glup već je zapravo neprijatelj AEK-a! Svjesno nam želi nauditi i pomaže našim protivnicima. Stoga će tretman s naše strane biti odgovarajući", poručili su iz kluba.

Nadamo se kako će ta upozorenja vrijediti i za navijače Dinama jer bi to značilo da će gostovanja biti dopuštena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider