Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Emreli i Marin strijelci

Dinamo uspješno apsolvirao gostovanje u Astani i plasirao se u treće pretkolo Lige prvaka

Dinamo je svladao Astanu 0:2 u sklopu drugog pretkola Lige prvaka.

Galerija Astana - Liga prvaka, prijenos Slavlje igrača Dinama Bruno Petković Mahir Emreli

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u 3. pretkolo Lige prvaka nakon što su i u uzvratnom susretu 2. pretkola pobijedili kazahstansku Astanu. Nakon zagrebačkih 4:0 u uzvratu je bilo 2:0.

Kroz povijest Lige prvaka 42 puta se dogodilo da je neka momčad u prvom susretu slavila sa četiri razlike i sve su prošle dalje. Tako je bilo i ovoga puta, Modri nisu dozvolili nikakvo iznenađenje.

Navijači Hajduka Hajduk ima više od 85.000 članova: Pogledajte ljestvicu gdje bi s tom brojkom bili u Njemačkoj divider

Nakon što je u prvom susretu na stadionu Maksimir pobijedio s 4:0, Dinamo je u Astani slavio s 2:0 golovima Mahira Emrelija (24) i Antonija Marina (89). Napadač Azerbajdžana zatresao je mrežu u drugoj uzastopnoj utakmici nakon gola protiv Istre 1961 u drugom kolu HNL-a, dok se Marin upisao među strijelce nakon što je ušao u igru u 69. minuti.

Bio je ovo četvrti međusobni susret ova dva kluba i četvrta pobjeda Dinama uz ukupnu razliku pogodaka 9:0.

Dinamo osigurao europsku jesen, ali neće se zadovoljiti Konferencijskom ligom

Dinamu sada slijedi 3. pretkolo Lige prvaka i dva ogleda protiv grčkog prvaka AEK-a. Prva utakmica je 8. kolovoza u Ateni, dok je uzvrat 15. kolovoza u Zagrebu.

Dodajmo i kako je Modrima prolaskom Astane zajamčena najmanje skupina Konferencijske lige.

U odnosu na sastav iz prve utakmice, Igor Bišćan je odlučio odmoriti Luku Ivanušeca i Martina Baturinu, a umjesto njih u prvi sastav odlučio je uvrstiti Mahira Emrelija i 19-godišnjeg Petra Sučića.

Marin Jakoliš Marin Jakoliš želi zaigrati za drugu državu: "Bilo bi savršeno kad bi me pozvali" divider

Domaćin je krenuo žustro i već u prvoj minuti je bilo opasno pred vratima Dominika Livakovića. Marin Tomasov je ubacio s desne strane, no Sadegh Moharrami je ispred Abata Aimbetova izbacio u korner.

Dinamo je uzvratio u devetoj minuti sjajnom prilikom Brune Petkovića. Domaća obrana je loše reagirala na dugačku loptu što je iskoristio Petković jurnuvši prema Josipu Čondrić, no vratar Astane je dvaput obranio pokušaje Dinamovog napadača.

Ako je i bilo dvojbi oko putnika u 3. pretkolo, sve su nestale u 24. minuti kada je Dinamo poveo. Emreli je primio loptu na rubu kaznenog prostora, nakratko mu je pobjegla, ali je uspio nekako pucati i pogoditi za 1:0.

Samo tri minuta kasnije moglo je biti 1:1. Hovhannisjan je lijepo primio loptu na desnoj strani i pucao u bliži kut, no Livaković je sjajno reagirao.

Sudac pokazuje crveni karton treneru VIDEO Nogometni trener udario suca nakon crvenog kartona, suspendiran na osam mjeseci! divider

U 31. minuti Emrli je mogao i do drugog pola, no Čondrić je ovoga puta bio uspješniji. Veliku priliku Modri su imali i u 40. minuti. Iz blizine je ponovo zaprijetio Emreli, no njegov je udarac nakon bloka završio u korneru.

U samoj završnici prvog dijela Aimbetov je pucao glavom na ubačaj s lijeve strane, ali pored gola.

Modri dignuli nogu s gasa u drugom dijelu, ali Astana nije mogla zabiti

U 50. minuti Emreli je po drugi put na utakmici zatresao suparničku mrežu, međutim pogodak je poništen zbog prekršaj na domaćem braniču.

U razdoblju od 58. do 67. minute Astana je imala četiri lijepe prilike. Aimbetov je prvo pogodio vratnicu, da bi u nastavku akcije Ljubičić očistio s gol linije. Tri minute kasnije Aimbetov je još jednom pokušao, ali je pucao pored gola.

Možda i najbolju priliku na utakmici Astana je imala u 67. minuti, kada je tragičar Aimbetov izašao sam ispred Livakovića, ali je hrvatski vratar sjajno reagirao. Lopta se odbila do Darboea, a on je glavom pucao pored gola.

Josip Stanišić VIDEO Josip Stanišić postigao pogodak za Bayernov preokret protiv Liverpoola divider

Točku na "i" ove utakmice stavio je Marin u 88. minuti pogodivši za konačnih 2:0. Vratar Astane je zaustavio njegov prvi pokušaj, ali je Mihajličenko u nastavku presjekao loptu i uposlio Baturinu čiji udarac je završio u bloku. Marin je naletio na odbijanac i mirno pogodio za konačnih 2:0.

Astana, za koju je branio Josip Čondrić, a Marin Tomasov igrao prvo poluvrijeme, svoj europski put nastavit će u 3. pretkolu Europske lige protiv bugarskog Ludogoreca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider