Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golijada za kraj

Dupkom pun Maksimir proslavio titulu: Bišćan vađenjem Livakovića neslužbeno potvrdio odlazak

Dinamo je slavio 4:1 protiv Gorice u 36. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Dinamo - Gorica Bruno Petković Slavlje igrača Dinama +1 Luka Ivanušec

U posljednjem susretu HNL sezone, zadnjem ogledu 36. kola, prvak Dinamo je na maksimirskom stadionu pobijedio Goricu 4:1 (2:1).

Momčad iz Velike Gorice je povela već u petoj minuti, a strijelac je bio Merveil Ndockyt. No, preokret je uslijedio vrlo brzo pa je Dinamo 2:1 vodio na kraju prvog poluvremena. Strijelci su bili Robert Ljubičić u 23. i Luka Ivanušec u 33. minuti. U završnici susreta Dinamo je postigao nova dva gola, a za dodatno slavlje na stadionu zaslužni su bili strijelci Dario Špikić u 80. i Dino Perić u 88. minuti.

Oproštaj Danijela Subašića VIDEO Pogledajte Subinu oproštajnu presicu: Na spomen Hrvoja Ćustića nije mogao zadržati suze divider

U slavljeničko raspoloženje na maksimirskom stadionu nije se ukomponirao trenutak iz pete minute. Naime, već tada je Gorica povela, a strijelac je bio Ndockyt.

Od tog trenutka pa uglavnom do kraja utakmice, trajala je dominacija Dinama koji je rezultat preokrenuo do kraja prvog poluvremena i u oba slučaja hrvatski prvak je kreirao lijepe akcije.

Nije dugo Modrima trebalo za preokret

U 23. minuti strijelac je bio Ljubičić nakon što ga je lucidno, petom, proigrao Ivanušec. Petom se igralo i deset minuta kasnije kada je Dinamo poveo 2:1. Petković je u tom trenutku bio zadužen za taj potez, a u nastavku akcije Baturina je bio asistent, a Ivanušec strijelac.

Tučnjava na Poljudu VIDEO Umjesto slavlja letjele šake: Navijači Hajduka nasrnuli na zaštitara, evo i zašto divider

Početkom drugog poluvremena Dinamo je poveo 3:1. Drugi pogodak na susretu je dao Ivanušec, ali je VAR poništio povećanje domaćeg vodstva zbog zaleđa. Imao je Dinamo savršenu priliku za 3-1 u 58. minuti. Petković je namjestio loptu na bijelu točku, ali je njegov udarac obranio velikogorički vratar Božidar Radošević. Bio je to samo nastavak odličnih obrana gostujućeg golmana koji je iz mnogih situacija s igračima Dinama izlazio kao pobjednik.

No, niti raspoloženi Radošević nije spriječio nova dva gola Dinama u završnici susreta. Strijelci su bili Špikić u 80. te Perić osam minuta kasnije.

Bišćan neslužbeno potvrdio odlazak Livakovića

Bišćan je odlučio povući Livakovića s terena u 83. minuti susreta, simptomatično, reprezentativnu jedinicu ispratio je pljesak s tribina i osjećaj da je ovo njegova posljednja utakmica na Maksimiru.

Jasna Zlokić VIDEO Torcida slavila uz Jasnu Zlokić: Na Poljud stigli i oni koji nisu imali pojma što se događa divider

Prvak Dinamo tako je prvenstvenu sezonu okončao s deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk. Gorica je pretposljednja, ali je svoj posao obavila u tjednima ranije kada je preskočila Šibenik i osigurala i iduće sezone igranje u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

Tablica Supersport HNL-a:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider