Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČUDO OD IGRAČA

18-godišnji Gavi nakon samo jednog El Clasica dostigao Modrića i prestigao Cristiana Ronalda

Fenomenalni Gavi priča je dana nakon senzacionalne partije protiv Reala.

Gavi (Foto: Afp)

Dvije asistencije i jedan pogodak upisao je Gavi u finalu španjolskog Superkupa, u pobjedi Barcelone nad Real Madridom 3:1.

Rijetko koji nogometaš može se pohvaliti da je u jednom El Clasicu sudjelovao u tri pogotka. Zapravo, neki su velikani u toliko pogodaka sudjelovali u dugogodišnjoj karijeri.

Više asistencija od Ronalda

Twitterom jutros tako kruže dva zanimljiva podatka vezana uz Gavija i dva velika nogometaša s ogromnim brojem El Clasica u nogama. Zapravo, obojica s podosta više El Clasica nego što sam Gavi ima godina te obojica koji su seniorski debi upisali prije nego što se mladi Barcelonin nogometaš rodio.

Naime, Gavi je s dvije asistencije po tom kriteriju prestigao Cristiana Ronalda. Portugal je u 30 El Clasica koje je odigrao bio poprilično efikasan. Postigao je 18 pogodaka, no rubrika asistencija ostala je samo na jednoj.

U jednoj utakmici koliko Modrić u njih 28

Još impresivnije zvuči usporedba s Lukom Modrićem. Najveći hrvatski nogometaš odigrao je 28 El Clasica te je u njima upisao istu statistiku kao Gavi u ovoj jednoj utakmici. Jedan pogodak i dvije asistencije.

Naravno, to ne znači da će Gavi nadmašiti karijeru dvije spomenute Zlatne lopte, ali svakako nam daje zaključak da je na najboljem putu. Uistinu bi se moralo dogoditi nešto nepredviđeno da ovaj momak ne napravi veliku karijeru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider