Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jakirović lakše diše

Goropadni Dinamo uvjerljivo slavio protiv Gorice: Ni odlični Banić nije mogao spasiti goste poraza

Dinamo je svladao Goricu 2:0 u 21. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Dinamo - Gorica Takuya Ogiwara Kevin Theophile Catherine +2 Bruno Petković

U posljednjem susretu 21. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Goricu s 2-0.

Pobjedu aktualnom prvaku donijeli su Martin Baturina golom u 33. minuti, te Dario Špikić koji je pogodio u 73. minuti. Pobjeda Dinama je mogla biti i uvjerljivija da na vratima Gorice nije stajao Ivan Banić koji je imao čak 13 obrana.

Bad Blue Boys Bad Blue Boys se transparentom žestoko obratili Brekalovom menadžeru divider

Dinama je s ova tri boda smanjio zaostatak za drugoplasiranim Hajdukom na samo dva boda, a Dinamo ima i susret manje. Gorica je pak upisala četvrti poraz u nizu, a već šest kola ne zna za pobjedu.

Dinamo je od prve minute dominirao u posjedu lopte, no Gorica se dobro branila i Modri u prvih pola sata nisu bili pretjerano opasni pred vratima Ivana Banića.

Krasna akcija iz kornera za vodstvo Dinama

Domaćin je poveo u 33. minuti nakon lijepe akcije nakon kornera. Martin Baturina je kratko izveo korner do Josipa Mišića, koji je produžio do Brune Petkovića u kazneni prostor, a ovaj je povratnom loptom uposlio Baturinu koji je sjajno pogodio u suprotni kut.

Dinamo je mogao povećati prednost u nadoknadi prvog dijela, Arber Hoxha je povratnom loptom uposlio Stefana Ristovskog koji je pucao sa 16 metara, ali je Banić obranio. U nastavku susreta prvu ozbiljniju situaciju vidjeli smo u 59. minuti i to pred vratima Dinama. Pucao je Josip Mitrović sa 12, 13 metara iskosa, ali pored vratnice.

Duje Ajduković Katastrofa hrvatskog tenisa: Reprezentacija ispala u Varaždinu od protivnika bez ijednog Top 100 igrača divider

Uzvratio je domaćin u 64. minuti. Petar Sučić se "lažnjakom" oslobodio čuvara, a potom s ruba kaznenog prostora pucao ravno u Banića. Tri minute kasnije Gorica je imala kontru koju je Ante Matej Jurić mogao i bolje iskoristiti.

Banić na streljani 90 minuta

Novu veliku obranu Banić je zabilježio u 69. minuti zaustavivši udarac Brune Petkovića sa 16 metara, a dvije minute kasnije i Baturuni. No, u 73. minuti niti Banić nije mogao ništa.

Pogodak Lovre Majera Lovro Majer dvostruki strijelac, no Wolfsburgu samo bod divider

Ademi je poslao loptu u peterac, obrana Gorice je loše reagirala, a Špikić se najbolje snašao pogodivši za 2:0. Do kraja susreta Banić se istanuo i sjajnom obranom udarca Gabriela Vidovića.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider