FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dobra i loša vijest

VIDEO Domaće MMA prilike: "Naše djevojke teško pronalaze sparing partnerice, ali zato zarađuju tri puta više od muškaraca"

Žene u MMA-u zarađuju tri puta više od muškaraca, kaže Zelg Galešić.

Dok čekamo sjajni UFC 296 s Edwardsom i Covingtonom, bacili smo malo oči na domaće prilike. Borilačka scena u regiji ponovo hvata zamah, a renesansom borilačkog sporta na ovim prostorima sve je više pripadnica jačeg spola po lokalnim oktogonima.

Zasad se još uvijek muče s pronalaskom sparing partnerica, međutim kako ih je manje, puno više zarađuju nego kolege…

"Jako teško im je pronaći mečeve, ali im je s druge strane puno lakše jer zarađuju tri puta više nego muškarci. Moja Antonija Šimić pobijedila je težak meč u FNC-u, poslije njega dobila je ugovor od KSW-a na četiri borbe. Nismo ga potpisali zbog privatnih razloga, ali znaš što jedan muškarac mora napraviti da bi dobio takvu ponudu.“

"S jedne strane im je lakše, a li s druge imaju problem sa sparing partnerima. Nije ni trenerima lako sa ženama. Kad mi primjerice dođe muškarac na trening, znam otprilike koliko za koju kategoriju mora 'brzo trčati, daleko bacati' i to. Za žensku kategoriju ja te parametre nemam. Moram zvati okolo i provjeravati. Nadalje, ne shvaćam žensku psihu. One imaju drugačije zahtjeve pri skidanju kilograma. Uostalom, 20 godina sam u braku, ne shvaćam žene“, nasmijao se Zelg.

Sve o ovoj temi, ali i ostalim aktualnostima s UFC-a 296 pogledajte u novom izdanju Lucky Puncha.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider